web analytics

Eerste film over Piet Zwart in première

Reacties zijn gesloten

Memphis Film & Television en de AVRO presenteren de eerste film over typograaf, fotograaf en industrieel ontwerper Piet Zwart (1885 – 1977).

Alles Moet Nieuw – Piet Zwart vertelt het verhaal van de innovatieve ontwerper en kunstenaar die streefde naar verandering, maar opliep tegen de beperkingen van zijn tijd. Als industrieel ontwerper is hij vooral bekend geworden door het ontwerp van de “Piet Zwart” Bruynzeel keuken. Internationaal geniet hij de reputatie van icoon van de innovatie.

De feestelijke wereldpremière van Alles Moet Nieuw – Piet Zwart is op zaterdag 14 april 2012 in het Gemeentemuseum Den Haag, om 15.30 uur met een  receptie in restaurant Gember. In aanwezigheid van zijn kinderen Peernel en Comine Zwart, de crew en regisseur Sherman De Jesus.

Op deze middag wordt uit meer dan honderd inzendingen de prijs voor het winnende ontwerp van de affichewedstrijd voor de film uitgereikt uit handen van de vakjury bestaande uit Wim Crouwel, Simone van den Ende, Benno Tempel, Mieke Gerritzen en Anne Koningsberger.

Op het Bosch Art Film Festival (BAF) vindt de tweede feestelijke vertoning van Alles Moet Nieuw – Piet Zwart plaats. Zondag 15 april 2012 om 14.00 uur, Verkadefabriek, Den Bosch. Q&A met regisseur Sherman De Jesus door Mieke Gerritzen (ontwerper en directeur MOTI)

Overige vertoningen in diverse theaters w.o. zondag 22 april 2012, 14.30 uur, Filmtheater De Fabriek, Zaandam.

Bron: AVRO / Memphis Film & Television