web analytics

Eerste interactieve Nederlandse film online

Reacties zijn gesloten

Vandaag is de online thriller Collapsus – Energy Risk Conspiracy in première gegaan op collapsus.com. De productie is een samenwerking tussen SubmarineChannel en VPRO Tegenlicht, die resulteerde in Nederlands eerste interactieve film.

In een vooruitblik op de gevaren van Peak Oil, het moment dat fossiele brandstoffen uitgeput zullen zijn, produceerde Tegenlicht de documentaire Energy Risk. Collapsus gaat vervolgens als een fictieve variant verder in op de problematiek uit de documentaire, uitgewerkt in een spannende interactieve beleving.

Collapsus is een meeslepende online thriller waarin film, rotoscope animatie en documentaire samensmelten tot een interactieve ervaring, waarin opdrachten en extra achtergrondinformatie bijdragen aan de beleving van de deelnemer. Het verhaal speelt zich in de komende decennia af en confronteert de speler met realistische toekomstscenario’s rondom de verwachte mondiale energiecrisis.

Voor de regie werd de Amerikaanse regisseur Tommy Pallotta naar Nederland gehaald. Pallotta, onder meer bekend als producer van de geanimeerde speelfilm “A Scanner Darkly” (2006, regie: Richard Linklater) en van zijn documentaire “American Prince” (2009) laat met dit interactieve verhaal zien hoe verschillende media in de nabije toekomst steeds meer zullen samensmelten.

Vanaf april moet de mondiale versie van de thriller online gaan.

Bron: Leylines

2 gedachten over “Eerste interactieve Nederlandse film online

  1. Collapsus is great,
    Its a total new experience. You can watch a docu/animation movie, play a game and collect information about the energy crisis in the video blog. I have never seen something like this before. Its an interactive real life/animation movie, game and documentary! You should all try it out.

    Marie

    http://www.collapsus.com

Reacties zijn gesloten.