web analytics

Eerste Nederlandse hoofdrol voor Famke Janssen

Reacties zijn gesloten

Voor het eerst krijgt internationaal actrice Famke Janssen een hoofdrol in een Nederlandse film. Het betreft de verfilming van De Held, de gelijknamige bekroonde roman van Jessica Durlacher. Antoinette Beumer regisseert en haar zus Marjolein Beumer, met wie ze eerder Soof maakte, tekent voor het scenario. Het is eveneens de eerste keer dat drie zussen gaan samenwerken aan een film.

Famke Janssen over de samenwerking:
“We willen al heel lang een keer samen een film maken. Nooit eerder deed de gelegenheid zich voor. Ik kijk ernaar uit om dit avontuur met mijn zussen aan te gaan, al vind ik het natuurlijk ook heel spannend. Daarnaast lijkt het me fantastisch om eindelijk eens in een Nederlandse film te spelen.”

Antoinette en Marjolein hebben met Soof al een zeer succesvolle samenwerking op hun naam staan. De film trok inmiddels al meer dan 665.000 bezoekers naar de bioscoop en draait nog in 119 bioscopen.

Jessica Durlacher schreef met ‘De Held’ een spannende, herkenbare en meeslepende roman over een allesbepalend en onontkoombaar verleden. Het boek verscheen bij uitgeverij De Bezige Bij en werd lovend ontvangen door de pers. Er werden inmiddels al meer dan 70.000 exemplaren van verkocht.

Antoinette Beumer over De Held:
“Dit boek verdient het om verfilmd te worden. Jessica schrijft haar boek al zo filmisch en met zoveel aandacht voor haar personages dat mijn handen jeuken om deze film te maken.”

In De Held vertrekt Mich (19) naar de VS om zich aan te sluiten bij de Mariniers in het Amerikaanse leger, een keuze die zijn moeder, Tara Silverstein, niet kan begrijpen. Kort na de dood van haar vader, wordt Tara op een herfstdag in het bos aangerand door een man, die tot haar schrik haar naam kent. Niet lang daarna worden zij en haar familie ’s nachts overvallen in hun huis. Als Tara er na een wilde zoektocht achter komt wie hun overvaller is, en hoe zijn haat verweven is met het verleden, beseft ze dat er maar één ding overblijft: wraak. Maar wat Tara niet weet is dat haar eigen zoon veel meer van het verleden weet dan zij…

De onheilspellende thriller wordt geproduceerd door Millstreet Films, het productiebedrijf van Rachel van Bommel en Antoinette Beumer. Independent  Films brengt de film uit in de bioscoop.