web analytics

Eervolle vermelding ‘Van God Los’ bij Nipkow-uitreiking

Reacties zijn gesloten

De BNN-dramaserie Van God Los heeft zojuist een eervolle vermelding gekregen bij het uitreiken van de Nipkowschijf. In De Wereld Draait Door noemde jurylid Hans Beerekamp Van God Los ‘een dramaserie waarin eindelijk eens wordt uitgelegd wat er onder die kleine berichtjes over geweldsmisdaden zit; wat voor psychiatrische problemen en drugsgerelateerde problemen er achter deze daden schuilgaan.’ Van God Los is iedere zondag om 20.20 uur te zien bij BNN op 3.

David Lammers (Creative Producer Van God Los): ‘Super dat de ambitie en inzet van alle makers en acteurs op deze manier beloond wordt. Daar ben ik erg trots op!’ Mark Furstner (Hoofd Drama BNN): ‘Het tweede seizoen heeft weer laten zien dat de mix van bekende en minder bekende acteurs samen met jonge talentvolle en meer ervaren makers heel verrassende resultaten oplevert. BNN is er trots op dat we er in geslaagd zijn alle verschillende verhalen te verbinden in één serie, die in korte tijd een begrip lijkt te zijn geworden.’

De BNN-dramaserie Van God Los brengt gewelddadige misdrijven gevaarlijk dichtbij. Hoe raakte het slachtoffer verzeild op de onheilsplek? Waarom kruisten de paden van de betrokkenen? En hoe komt iemand tot zo’n verschrikkelijke daad? Van God Los vertelt verhalen over criminaliteit binnen de leefwereld van jonge mensen, vanuit het perspectief van de dader en het slachtoffer. De kijker wordt geconfronteerd met misdaden die zijn geïnspireerd op waargebeurde verhalen. Iedere aflevering is een op zichzelf staand verhaal met een andere cast en van verschillende makers. Dit seizoen zijn er rollen weggelegd voor onderwijs andere Kim Feenstra, Johnny de Mol, Angela Groothuizen en Chris Zegers.

Na iedere aflevering van Van God Los is er online een filmpje te vinden waarin psychiater Van Marle uitlegt wat de daders uit de serie bezielde. Meer info over de serie op vangodlos.bnn.nl en de Van God Los Facebook.

De Nipkowschijf wordt jaarlijks door Nederlandse journalisten uitgereikt aan de beste tv-programma’s, radio-uitzendingen en multimediale prestaties van het afgelopen seizoen