web analytics

Europese steun voor Nederlandse films

Reacties zijn gesloten

De Nederlandse speelfilms Our Sun en Schneider vs Bax en krijgen totaal 680.000 euro aan Europese realiseringssteun. Dat is tijdens de laatste vergadering van het coproductiefonds Eurimages besloten. Deze producties ontvingen eerder steun van het Nederlands Filmfonds.

Our Sun van schrijver/regisseur Joost van Ginkel ontvangt 210.000 euro aan Europese ondersteuning. Nederlandse producent is PRPL Film (Ellen Havenith) in samenwerking met Bastide Film (Jeroen Beker) in coproductie met GÖTAFILM International AB (Zweden).

Schneider vs Bax van schrijver/regisseur Alex van Warmerdam ontvangt 470.000 euro Europese ondersteuning. De Nederlandse producent is Graniet Film (Marc van Warmerdam) in coproductie met Czar TV (Eurydice Gysel, België).

Eurimages, het coproductiefonds van de Raad van Europa, werd in 1988 opgericht en bestaat uit 36 lidstaten. Het zet zich in voor coproductie, distributie en vertoning van de Europese film. De Raad komt vier keer per jaar bijeen en heeft reeds 1560 lange speelfilm- en documentaire coproducties gesteund. Het Filmfonds vertegenwoordigt Nederland in Eurimages.

Bron: Filmfonds