web analytics

Filmacademie-documentaire wint prijs op internationaal filmfestival DOK.fest

Reacties zijn gesloten

De documentaire Wie niet hard is, is gezien, van regiestudent Jona Honer, heeft op het DOK.fest in München de Megaherz Filmschool Award voor beste studentenfilm in de wacht gesleept.

Honer nam de prijs, bestaande uit een geldbedrag van € 3.500, in ontvangst tijdens de award ceremony afgelopen dinsdag. Films van elf filmscholen uit vijf Europese landen namen deel aan de competitie.

Uit het juryrapport:
“The big strengths of this short film lie in what is omitted. What does a film really need to contain and how do I convey it? The images, sound and concept are concentrated on their common goal. Director Jona Honer has succeeded in getting the form and content to work for each other. And the audience becomes a powerless observer.”

Wie niet hard is, is gezien, is een observerende documentaire over het bepalen van de hiërarchie in een middelbare schoolklas, pesten speelt daarbij een grote rol. Vier vrienden strijden om de beste plek op de apenrots, waarbij de underdog zich niet zomaar bij zijn positie neerlegt en kwetsbaarheid genadeloos benut wordt.

De crew van de winnende documentaire bestond verder uit Paul Overste (productie), Koen van Bergen (camera), Tom Jansen (geluid), Claas Meier (sound design) en Jelle Kuipers (montage).

Honer studeert in juli af aan de Filmacademie in de richting Regie met de documentaire IK. Alle afstudeerprojecten van de bachelor- en masterstudenten van Lichting 2013 zijn te zien tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival dat van 26 juni t/m 5 juli plaatsvindt in EYE, Amsterdam.

Bron: NFTVA