web analytics

Geen film voor Urbanus

Reacties zijn gesloten

De twee jaar geleden aangekondigde Urbanusfilm La toujours contente is van de baan. Regisseur Frank Van Passel en Urbanus krijgen de Nederlandse financiering niet rond.

De film werd in 2009 aangekondigd en zou verhalen over garagehouder/ klusjesman Armand Piston die de Duitse bezetting probeert door te komen. De opnames hadden afgelopen voorjaar moeten beginnen, en de film had rond kerst in première moeten gaan. “Van dat alles is niets in huis gekomen. We hebben een pint gedronken en de knoop doorgehakt. Een mens kan niet eeuwig stand-by blijven voor het geval de financiering toch nog rond raakt”, aldus Urbanus in Gazet van Antwerpen.

“De film zou met 4 miljoen euro duurder worden dan de meeste Vlaamse langspelers en dat komt omdat het een avonturenfilm is. Hij speelt tijdens de oorlog en daar heb je niet alleen legeruitrustingen voor nodig maar bijvoorbeeld ook tanks. Bovendien wou Frank deze film met topacteurs draaien. In Vlaanderen was ons project voor 3,5 miljoen gefinancierd, maar het halve miljoen uit Nederland is niet rond geraakt. De crisis en de besparingen op cultuur die Nederland treffen, hebben ons de das omgedaan.”