web analytics

Gehele oeuvre Van der Horst op DVD

Reacties zijn gesloten

Het gehele oeuvre van cineast Herman van der Horst (1910-1976) verschijnt dit najaar op DVD. Tijdens het komende Nederlands Film Festival presenteert Beeld en Geluid een DVD-box met het voltallige oeuvre van de regisseur.

In 2010 is het precies 100 jaar geleden dat cineast Herman van der Horst werd geboren. Ter gelegenheid van zijn honderdste geboortejaar blikt het Nederlands Film Festival terug op het oeuvre van deze bijzondere filmmaker. Herman van der Horst (1910 – 1976) maakte zich het vak van filmen eigen toen hij als directeur van het Texels Museum films over vogels ging maken. Hij sloot zich aan bij de Nederlandsche Werkgemeenschap voor Filmproductie die de wederopbouw van Nederland na de oorlog in beeld bracht. Al snel oogstten zijn films door de grote beheersing van zowel beeld als geluid een groot succes in binnen en buitenland en werden ze regelmatig bekroond.

Tijdens het festival wordt in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, naast de presentatie van de DVD-box, een selectie van de films van Van der Horst vertoond. Van der Horst maakte vooral naam door zijn korte documentaires Houen Zo! (1952) en Prijs de Zee (1957).

Een gedachte over “Gehele oeuvre Van der Horst op DVD

  1. Waarom gaat er altijd geld naar zulke oersaaie personen? Breng eens een mooie box van Dick Maas uit of iets dergelijks! Lijkt wel of de populaire cinema nooit bedient wordt …

Reacties zijn gesloten.