web analytics

Gouden Kalveren jury bekend

Reacties zijn gesloten

De juryleden van de Gouden Kalveren Competitie zijn woensdag bekendgemaakt. De jury is ten opzichte van vorig jaar uitgebreid van zeven naar dertien personen. Ook bestaat de jury voor het eerst uit drie secties, om de verschillende filmgenres beter te kunnen beoordelen.

Onder de juryleden zijn voorzitter Pieter Broertjes, oud-hoofdredacteur van de Volkskrant, actrice Eva van der Gucht en presentatrice Isolde Hallensleben. De drie secties zijn speelfilms, documentaires, en korte films en televisiefilms.

De nominaties voor korte film, televisiefilm, korte documentaire en lange documentaire worden op maandag 27 september bekendgemaakt. De dag erop worden de overige nominaties bekendgemaakt, waaronder speelfilm, regie, scenario, acteur en actrice.

De uitreiking van de Gouden Kalveren vindt op vrijdag 1 oktober plaats tijdens het gala op de laatste dag van het Nederlands Film Festival in Utrecht, dat van 22 september tot en met 1 oktober plaatsvindt. De Gouden Kalveren worden jaarlijks uitgereikt aan Nederlandse filmmakers, scenarioschrijvers, producenten, acteurs en actrices.

Bron: Novum