web analytics

Heruitgave Nederlandse films uit Universal catalogus

Reacties zijn gesloten

Veel Nederlandse filmfans hadden de titels van Universal al in hun collectie (destijds verschenen in de reeks ‘Hollandsch Film Glorie’), maar de laatste jaren zijn deze klassiekers, zoals Schatjes!, Mama is Boos!, Het Meisje met het Rode Haar, Zoeken naar Eileen, Theo en Thea &  Het Tenenkaas Imperium en Terug Naar Oegstgeest, Out Of Print geraakt en waren ze dus niet meer beschikbaar in de reguliere handel. Om de release van Ben Sombogaarts De Storm kracht bij te zetten, brengt men deze klassiekers, alsmede enkele recente Nederlandse speelfilms, opnieuw uit onder het label ‘Ik hou van holland’.

 

Ik hou van Holland
“Naar aanleiding van de bioscooprelease van De Storm, de nieuwe film van Ben Sombogaart, op 17 september, pakt Universal diezelfde datum uit met maar liefst 28 oerhollandse films uit zijn ijzersterke backcatalogus. Uit meer dan een kwarteeuw releases zijn de allerbeste Nederlandse speelfilms geselecteerd. Deze titels – prima herkenbaar aan de horizontale “Hollandse” band bovenaan – worden tegen een zuinig prijsje in de markt gezet. Van drama’s tot komedies, van thrillers tot oorlogsfilms. Voor de een wordt het een leuk weerzien, voor de ander een eerste kennismaking met de rijkdom en variatie van de Zevende Kunst in Nederland. Een ideale manier om een dvd-verrzameling van eigen bodem te beginnen”.

 

* Angie
* Blonde Dolly
* Donna Donna
* Ellis in Glamourland
* Feestje!
* Fighting Fish
* De Flat
* Floris
* Havinck
* De Johnsons
* De Kassiere
* Kees de Jong
* Liever Verliefde
* Mama is Boos
* Het Meisje Met Het Rode Haar
* Off Screen
* De Onfatsoenlijke vrouw
* De Passievrucht
* Schatjes
* Het Schnitzelparadijs
* De Schorpioen
* Shouf Shouf Habibi!
* Theo en Thea & Het Tenenkaas Imperium
* Terug Naar Oegstgeest
* Verborgen Gebreken
* Volle Maan
* Het Woeden Der Gehele Wereld
* Zoeken Naar Eileen

.

9 gedachten over “Heruitgave Nederlandse films uit Universal catalogus

 1. Bij “Het schnitzelparadijs” staat een S teveel.

  En of mensen nou zo zitten te wachten op re-releases van Het Woeden der Gehele Wereld, Fighting Fish, Feestje! en Floris laat ik in het midden. Ach ja, smaken verschillen.

 2. Een groot deel van de nieuw uit te brengen dvd’s is al eens eerder in een serie verschenen. De overige films zijn ook al eerder uitgebracht op dvd. In zoverre is er weinig nieuws onder de zon.
  Waar blijft de heruitgave van alle door het filmbedrijf Scorpio (Pim de la Parra, Wim Verstappen) gemaakte films? En waat blijft, bijvoorbeeld, “It’s me” met Willeke van Ammelrooy, “Ademloos” met Monique van der Ven, “Dagboek vab een oude dwaas” (in Amerika wel op video verschenen) van Lily Rademakers (als regisseur en haar man Fons als producent), “Red desert penitentiary”, gemaakt door George Sluizer, naar een boek van Tim Krabbé, “De dream” van Roeland Kerbosch of “Afzien” van wijlen Gerrard Verhage? Waar blijven die films? Dan heb ik het nog niet over de films van Frans van de Staak, Rolf Orthel en De Eerste Amsterdamse Filmassociatie van 1980 (Jean van der Velde, Rene Segers en Leon de Winter).

 3. Heruitgave Marcel? Die titels zijn nooit eerder op DVD verschenen.

 4. Tekstueel slimme jongen, die Sean. Kijk, die films zijn natuurlijk in het verleden uitgekomen op film en vertoond in de bioscoop. Een aantal is eerder op video verschenen (“Ademloos”, “Dagboek van een oude dwaas” en “De dream”), de rest is weliswaar voor vertoning in het openbaar uitgebracht, maar nooit eerder op video of dvd. En dat wordt, naar mijn bescheiden mening, eens hoog tijd. Ik denk (en hoop) dat Sean het in zoverre ook met mij eens zal zijn.

 5. Zo zijn er inderdaad wel meer. Ik noem hierbij ook de iets mindere goden Flodder 2, Honneponnetje, Suite 13. En wat dan te denken van My Blue Heaven, Loverboy, Siberia. Het valt me telkens op dan men in het buitenland Nederlandse film meer weet te waarderen dan wij hier in Nederland. En hoe duur kan het zijn om de films op DVD te laten zetten? Ik zie niet waarom dit nog steeds zo mondjesmaat gebeurt – het lijkt mij wel een aantrekkelijke buisinesscase 😉

 6. Als de film nog gescanned moet worden, kan het best prijzig zijn. Oude beta’s op dvd pleuren niet, maar ja…

 7. Wat in ieder geval zeker is, is dat deze Universal titels van goede kwaliteit zijn. Ik heb ze allemaal thuis staan en de kwaliteit is gewoon goed. Beter dan al die videotroep dvd’s uit de Hollands Glorie reeks en veel titels van Art-S, Prime Time ……

Reacties zijn gesloten.