web analytics

‘Het Diner’ geselecteerd voor Toronto

Reacties zijn gesloten

Het Diner, naar het gelijknamige boek van Herman Koch, is geselecteerd voor het prestigieuze film festival van Toronto. De film zal daar ook in wereldpremière gaan en is geselecteerd voor de People’s Choice Award.

“Dit is een enorme eer. Toronto is het belangrijkste publieksfestival ter wereld, met bovendien een erg sterke selectie”, reageert  regisseur Menno Meyjes tegenover Nu.nl.

Twee echtparen gaan een avond uit eten in een restaurant. Ze praten over alledaagse dingen, dingen waar mensen tijdens etentjes over praten: werk, de laatste films, de oorlog in Irak, vakantieplannen, et cetera. Maar ondertussen vermijden ze waar ze het eigenlijk over moeten hebben: hun kinderen. De twee vijftienjarige zoons van beide echtparen, Michel en Rick, hebben samen iets uitgehaald wat hun toekomst kan verwoesten. Tot dusver zijn alleen vage beelden van de twee in Opsporing verzocht vertoond en zit het onderzoek naar hun identiteit vast. Maar hoe lang nog? Twee mannen, twee vrouwen, twee zoons ¬– wie durft een beslissing te nemen over de toekomst van zijn eigen kind? Wat het nog ingewikkelder maakt is dat de vader van een van de jongens de beoogde nieuwe minister-president van Nederland is.

De hoofdrollen in Het Diner worden gespeeld door Thekla Reuten, Jacob Derwig en Daan Schuurmans. De film is vanaf 7 november in de Nederlandse bioscopen te zien. Het Toronto International Film Festival vindt plaats van 5 t/m 15 september.