web analytics

‘Het Meisje en de Dood’ wint in Milaan

Reacties zijn gesloten

Het Meisje en de Dood heeft tijdens het filmfestival van Milaan twee prijzen gewonnen (MIFF Award). De film van Jos Stelling  won de prijs voor het beste camerawerk en het beste production design. In totaal was de film zes keer genomineerd.

De film kreeg nominaties in de categorieën beste acteur (Leonid Bichevin), beste actrice (Sylvia Hoeks), cinematografie (Goert Giltay), beste vrouwelijke bijrol (Renata Litvinova) en Production Design (Gert Brinkers). Ook Stelling zelf werd genomineerd.

De MIFF Awards bieden een nieuw concept voor internationale film evenementen. Een filmmaker of uitgever kan zichzelf aanmelden en een jury bepaalt uit alle inzendingen welke films er genomineerd worden. Alleen de winnaar wordt aan het publiek getoond.

Het Meisje en de Dood gaat over de oude Russische arts Nicolai (Sergey Makovetskyi) die in de jaren vijftig terugkeert naar de plek waar hij 50 jaar daarvoor zijn grote liefde Elise (Sylvia Hoeks) ontmoette. In het oude hotel annex bordeel beleeft hij opnieuw zijn liefdesgeschiedenis. De dramatische gebeurtenissen lopen parallel met de vier seizoenen en eindigen in een verrassende ontknoping waarin het heden en verleden samensmelten.

De film won eerder al een Gouden Kalf voor beste speelfilm.