web analytics

Hoeks, Harmsen en Lakemeier in jury NFFS

Reacties zijn gesloten

Sylvia Hoeks (Vuurzee, De Storm), Martijn Lakemeier (Oorlogswinter, Lover of Loser) en Sallie Harmsen (Het Echte Leven) zitten dit jaar in de jury van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS). Het NFFS beleeft op 20 september 2010 zijn zesde editie in Lelystad. Tijdens het festival presenteren scholieren tussen de 12 en 18 jaar hun zelfgemaakte films van maximaal vijftien minuten. Inzenden kan nog tot 1 juli.

Naast de drie jonge acteurs beoordelen ook de vaste juryleden actrice Johanna ter Steege (Last Converstaion, Guernsey), regisseur Eddy Terstall (Vox Populi, Simon) en regisseur en scenarioschrijver Maria Peters (Afblijven, Kruimeltje) de inzendingen. De winnaars zullen Nederland vertegenwoordigen op het Internationale Jongeren Filmfestival ‘Camera Zizanio’ in Griekenland in december. Scholen kunnen zich nog tot 1 juli aanmelden via www.nffs.nl.

Voor het eerst organiseert het NFFS dit jaar ook een online festival, het NOFFS (Nationaal Online Filmfestival voor Scholieren). Individuele jongeren tussen de 12 en 18 jaar die zelf een film hebben gemaakt, kunnen hun film uploaden op www.hetnoffs.nl. Daarmee dingen ze mee naar de online award die wordt uitgereikt op het NFFS.

Bron: Herrie