web analytics

Hoeks speelt hoofdrol in 'Bende van Oss'

Reacties zijn gesloten

Actrice Sylvia Hoeks gaat de hoofdrol vertolken in de speelfilm over de Bende van Oss. Dat heeft producent Matthijs van Heijningen woensdag bekendgemaakt, meldt het ANP. De opnames van de film hebben komend voorjaar plaats.

De Bende van Oss is gebaseerd op historische feiten en speelt zich af in de jaren dertig van de vorige eeuw. De Brabantse industriestad Oss werd toen geteisterd door een misdaadgolf. De gewelddadige botsingen tussen het proletariaat, de katholieken en de protestanten leidden uiteindelijk in 1939 zelfs tot de val van het kabinet-Colijn.

De historische gebeurtenissen worden in de film verteld vanuit de visie van een jonge vrouw die probeert zich aan het criminele milieu te ontworstelen. Deze vrouw wordt gespeeld door Hoeks. De actrice is onder meer bekend van haar rollen in De Storm, Vuurzee en Tirza. Die laatste is volgende week de openingsfilm van het Nederlands Film Festival.

Andere acteurs zijn nog niet bekend. Namen als Frank Lammers, Theo Maassen en Marcel Musters circuleren, ”maar zijn absoluut nog niet zeker”, volgens Van Heijningen. Wel stelde de producent al eerder de film ”louter met Brabantse acteurs” te willen maken. Anneke Blok bevestigde vorige week tegenover NeerlandsFilmdoek dat ze waarschijnlijk een rol in de film zal gaan spelen.

Het is de bedoeling dat De Bende van Oss in september 2011 in premiere gaat. De regisseur is André van Duren, die eerder films als Mariken en Kees de Jongen maakte. Samen met scenarist Paul Jan Nelissen heeft de regisseur zich het afgelopen jaar grondig verdiept in de Bende van Oss.

Nelissen schreef eerder door feiten geïnspireerde films als Van God los (over de Bende van Venlo) en Dennis P. (over de man die met een magnetrondoos vol diamanten wegliep bij zijn werkgever Gassan Diamonds).