web analytics

Honderden filmers trekken naar Rotterdam

Reacties zijn gesloten

In het weekend van 23 t/m 25 augustus gaan honderden professionals in Rotterdam aan de slag om binnen 48 uur een korte bioscoopfilm te maken. Voor de tweede editie van het 48 Hour Film Project Rotterdam zijn reeds 24 teams ingeschreven, zij vormen in totaal een groep van meer dan vierhonderd filmmakers.

Het 48 Hour Film Project betekent voor de creatievelingen een intensief en slapeloos weekend. Op vrijdag ontvangen de deelnemende teams vier verplichte ingrediënten voor hun film: een genre, een personage, een voorwerp en een zin. De uitdaging is vervolgens om in twee dagen tijd een complete korte film te maken en op tijd in te leveren bij de wedstrijdleiding.

Het internationale 48 Hour Film Project vindt plaats in meer dan honderd steden. Afgelopen jaar vond de eerste Rotterdamse editie van het evenement plaats. Grote winnaar van het festival werd ‘Sorry’, waarin Nasrdin Dchar, John Buijsman en Joke Bruijs de hoofdrollen vertoonden. De film viel ook in de prijzen tijdens de wereldfinale in Hollywood en werd afgelopen mei zelfs vertoond tijdens het Internationale Filmfestival van Cannes.

Alle inzendingen voor het festival worden beoordeeld door een professionele vakjury. De jury staat dit jaar onder leiding van voorzitter Ab Zagt, filmjournalist van het Algemeen Dagblad en schrijver van de biografie van Carice van Houten. Verder nemen regisseuse Charlotte Besijn en GTST-acteur Guido Spek plaats in het comité. In totaal verdelen zij vijftien awards, waarvan die voor Beste Film uiteraard de meest aansprekende is.

Gebouw ‘De Machinist’ op Coolhaveneiland is dit jaar opnieuw de uitvalsbasis voor het filmevenement. Hier vinden de briefing en het inleveren van de films plaats. Alle inzendingen worden in de week na het festival vertoond in bioscoop LantarenVenster. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 29 augustus, tevens in LantarenVenster.