web analytics

Hoofdrol Tatum Dagelet in ‘Leve Boerenliefde’

Reacties zijn gesloten
Tatum Dagelet gaat een hoofdrol spelen in Leve Boerenliefde, de nieuwe romantische plattelandskomedie van Steven de Jong (De Hel van ’63, Scheepsjongens van Bontekoe).
De Jong verklaart zijn keuze enthousiast: “Het acteerbloed van Tatum moet worden benut! Ze komt uit een talentvol nest met vader Hans, Charlie Chan en Mingus Dagelet – we zijn haar uit het oog verloren maar bij de repetities heb ik gemerkt dat ze in bloedvorm is. Ze is spannend, maar ook gedreven en eigenlijk een lieve vrouw van 37. Nederland gaat Tatum herontdekken en ik verheug me erg op de samenwerking!”
Dat de keus voor de rol van charmante, Gooise Tv-presentatrice op Tatum viel is opmerkelijk, beaamt ook Tatum. “Maar ook een presentatrice heeft meerdere kanten. Dat ik haar speel, is in ieder geval niet voorspelbaar.” De opnames gaan 18 september van start op diverse locaties in Friesland, maar er zal ook in Den Haag en Rotterdam worden gedraaid. Leve Boerenliefde wordt zomer 2013 in de bioscopen verwacht.
Het verhaal van Leve Boerenliefde draait om een boer die na het verlies van zijn vrouw weinig zin heeft in een nieuw romantisch avontuur. En al helemaal niet met iemand die het boerenleven niet begrijpt. De meest onwaarschijnlijke vonk die kan overspringen is die tussen hem en Wenda (Tatum Dagelet), de populaire presentatrice van kijkcijferkanon Boerenliefde. Als die datingshow uitgerekend op zijn erf een nieuw seizoen komt opnemen, lijkt het een ultieme botsing van culturen te worden. Maar tegen alle vooroordelen over stadsmensen en boeren in, bloeit er tussen het jonge groen een bijzondere liefde op…
Leve Boerenliefde is een productie van Phanta Vision (Blind, DossierK.), Hector BV (Kicks, Zwartboek en de TV serie Shouf Shouf!) en Steven de Jong Producties. Het scenario schreef De Jong samen met Dick van den Heuvel.