web analytics

'Hunting & Zn.' weer internationaal succesvol

Reacties zijn gesloten

Als eerste Nederlandse speelfilm sinds 1997 is Hunting & Zn. van regisseur Sander Burger geselecteerd voor de competitie van het 34e Sao Paulo Film Festival in Brazilië. In de New Filmmakers Competitie doen films mee van talentvolle regisseurs die hun 1e, 2e of 3e film maken. Hunting & Zn. is Burgers 2e speelfilm. In 2006 regisseerde hij de film Olivier etc. De winnende film van de New Filmmakers Competitie wordt beloond met de Bandeira Paulista Trophy van de bekende Braziliaanse designer Tomie Ohtake.

Eerdere winnaars waren o.a. La Vie de Jesus, Happiness, Festen en Amores Perros. De laatst geselecteerde Nederlandse film was Nieuwe Moeder, de debuutfilm van Paula van der Oest uit 1997. Sao Paulo is van 22 oktober tot 4 november en regisseur Burger is uitgenodigd om bij de vertoningen aanwezig te zijn.

Daarnaast is Hunting & Zn. geselecteerd voor de competitie van het 54e London Film Festival, het grootste openbare filmfestival van Groot-Brittannië. Het Britse Film Instituut presenteert het beste aan hedendaagse internationale cinema van zowel gelauwerde als aankomende filmmakers. In 2009 presenteerden onder andere Michael Haneke, Atom Egoyan, Steven Soderbergh en Ang Lee hun laatste film, en won  Un Prophet de award voor Beste Film. Het festival is van 13 t/m 28 oktober.

Hunting & Zn. kende eerder dit jaar een succesvolle roulatie in de filmtheaters en is sinds 14 juli op DVD verkrijgbaar. De film zal ook in de Gouden Kalfcompetitie op de aanstaande editie van het Nederlands Film Festival draaien. Eerder was Hunting & Zn. al geselecteerd voor het prestigieuze New Directors New Films in New York en is de film momenteel in de race voor de Maverick Award in Calgary.

Hunting & Zn. speelt in het heden, in een gemiddeld Nederlands dorp, waar winkelketens als Blokker en Zeeman de dienst uitmaken. De twee voornaamste karakters zijn een jonge man, gespeeld door Dragan Bakema (Brownian Movement, Joy, In Therapie, Shocking Blue), en Maria Kraakman (My Queen Karo, Guernsey) als  jonge vrouw. Ze zijn net getrouwd en leiden een keurig burgermansbestaan: ze spiegelen zich aan alles wat de televisie en de lifestylebladen hen voorschrijft. Ze lijken gelukkig met hun bestaan, totdat de cosmetica waarmee ze hun illusionaire leven mee hebben ingesmeerd begint te barsten. En dan begint alles wat vanzelfsprekend lijkt, te kantelen.

De film is geproduceerd door het Rotterdamse NFI Producties met steun van het RMF En het NFF. Distributie is in handen van Benelux Film Distributors. Voor meer informatie zie www.huntingenzn.nl

Bron: BFD