web analytics

‘Iep’ wint prijs in Taiwan

Reacties zijn gesloten

De familiefilm Iep! heeft de prijs voor ‘Best Dramatic Feature’ gewonnen op het Taiwan International Children’s Film Festival begin april. Het Taiwan International Children’s Film Festival (TICFF) is opgericht in 2004 en heeft als doel het cultureel perspectief van kinderen uit te breiden.

Vorige maand werd bekend dat Iep! deze zomer een bioscoop uitbreng in China krijgt. De film naar het boek van Joke van Leeuwen is inmiddels verkocht aan 14 landen. In Nederland kreeg de Iep! een Gouden Film (meer dan 100.000 bezoekers).

Iep! gaat over Viegeltje, die op een meisje lijkt maar vleugels heeft in plaats van armen. Vogelkijker Warre vindt haar onder een struik en neemt haar mee naar huis. Warre en zijn vrouw Tine besluiten Viegeltje te houden en haar op te voeden als een gewoon meisje. Maar Viegeltje is geen gewoon meisje en ze vliegt weg. Met onder andere Huub Stapel, Joke Tjalsma, Diederik Ebbinge en Kenadie Jourdin-Bromley.

Het scenario werd geschreven door Mieke de Jong (Oorlogswinter, Tony 10) en de film is geproduceerd door Lemming Film in co-productie met A Private View.