web analytics

Indiase remake 'Iedereen Beroemd'

Reacties zijn gesloten

De Vlaamse film Iedereen Beroemd krijgt een Indiase remake, meldt OneIndina.in. De film, geregisseerd door Dominique Deruddere (Crazy Love, Firmin), werd in 2001 genomineerd voor een Oscar.

Iedereen Beroemd gaat over de  17-jarige Marva. Ze doet regelmatig mee aan zang-wedstrijden, maar verliest altijd. Ondanks dat blijft haar vader dromen over een zangcarriére voor haar. Als hij een tijdje geen werk heeft verzint hij een plan om haar carriére te lanceren en om z’n geldproblemen op te lossen: hij kidnapt de succesvolste zangeres van het land.

De hoofdrollen in de film werden gespeeld door Eva van der Gucht, Josse de Pauw en Thekla Reuten. De Indiase producent die tot een remake besloot, zegt “completely bowled over,” te zijn geweest door het origineel. “The father-daughter story is so Indian. We immediately sought out the rights and purchased it.” De rol die Josse de Pauw speelde in het origineel wordt in de remake vertolkt door Amitabh Bachchan, een van Indiaas’ grootste acteurs. De overige rollen zijn nog niet bekend.