web analytics

Internationaal succes voor ‘Bardsongs’

Reacties zijn gesloten

Verliep de Nederlandse bioscooprelease van Bardsongs (regie: Sander Francken) aan de vooravond van de verkiezingen in 2010 en het WK voetbal teleurstellend, internationaal doet deze Nederlandse speelfilm het buitengewoon goed: meer dan 30 internationale filmfestivals selecteerden tot dusver de film.

Bardsongs laat zien dat de oude wijsheid van de Afrikaan ook geldt voor de Indiër en andersom. Of je nu Hindu, Christen, Moslim of Boeddhist bent, Joods, anarchist, atheïst of animist; als het erop aankomt, denken we namelijk allemaal hetzelfde over ons bestaan. “Bardsongs” is een drieluik van verfilmde volksvertellingen uit verschillende culturen: een lofzang op de uiterlijke verschillen en verborgen overeenkomsten van verschillende werelden. “The Plastic Collector” (India) brengt het verhaal van een man die nooit oordeelt over de dingen in het leven – hoezeer het lot hiertoe soms ook uitdaagt. “Knowledge for Life” (Mali) gaat over een leerling die worstelt met de vraag: ‘Wat is het grootste deel van alle kennis?’ “Father, Daughter & Dzo” (Ladakh, Himalaya) gaat over een vader die van nature geneigd is om aan alles en iedereen vriendelijk en beleefd gehoor te geven, tot groeiende ergernis van zijn dochter.

In Londen werd Bardsongs onder auspiciën van de BAFTA genomineerd als ‘best cross over film’, in Washington DC bekroond met de SIGNIS Jury Award en in maart a.s. volgt de buitenlandse bioscooprelease.

In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland wordt Bardsongs in de bioscoop uitgebracht door as2edition, dat gespecialiseerd is in kwaliteitsfilms. As2edition wordt gerund door Armin Schuppener en distribueert films van Luchino Visconti, Billy Wilder, Jacques Tourneur en o.a. Peter Greenaway.

In Engeland wil 2020films Bardsongs uitbrengen; 2020films is een nieuwe distributeur van o.a. Love’s Kitchen, Exit Speed, Twin Daggers, Second Coming en Waterborne.