web analytics

Internationale première voor Majesteit in Washington

Reacties zijn gesloten

Op 5 mei beleefde Majesteit haar internationale première in het West End Theater te Washington tijdens het Politics on Film. Deze intrigerende en onthullende film over Kooningin Beatrix geeft een kijkje achter de schermen van het Nederlandse koningshuis. De film is geregisseerd door Peter de Baan naar een scenario van Ger Beukenkamp en de productie was in handen van Fu Works en IDTV Film.

Juryrapport Politics on Film Festival: ‘Het verhaal over de Nederlandse Koninklijke familie in deze moderne tijd geeft het publiek een intiem kijkje in het leven van Koningin Beatrix. De makers geven een beeld van de relaties die zij moet onderhouden, als vorstin en als hoofd van de familie. De film is erg interessant voor de Amerikaanse bevolking, die veel waarde hecht aan traditie maar niet in een monarchie leeft. We zijn trots dat ons festival zich kan verbinden met film van deze kwaliteit en feliciteren iedereen die aan de productie heeft meegewerkt.’

De rol van Koningin Beatrix wordt gespeeld door Carine Crutzen en Prins Claus wordt gespeeld door Jeroen Willems. Gijs Naber en Hadewych Minis spelen prins Willem Alexander en Prinses Maxima. De rol van Première Balkende wordt vertolkt door Marcel Hensema.

Jeroen Willems won tijdens het Nederlands Film Festival een Gouden kalf voor Beste Mannelijke Bijrol en Majesteit kreeg een nominatie voor de Prijs van de Nederlandse Filmcritici. De dvd van Majesteit is sinds 29 januari 2011 te koop in de winkel. De film is uitgebracht door A-Film.