web analytics

Isabella Rossellini bij opening NFF

Reacties zijn gesloten

De Italiaanse actrice Isabella Rossellini, die één van de hoofdrollen speelt in de openingsfilm van het Nederlands Film Festival, Nono, Het Zigzag Kind, zal aanwezig zijn bij de filmpremière op de  feestelijke openingsavond van het festival op 26 september a.s. in de Utrechtse Stadsschouwburg.

De 14-jarige hoofdrolspeler Thomas Simon en de acteurs Fedja van Huêt, Jessica Zeylmaker en Burghart Klaussner zullen eveneens acte de presence geven bij de première van de Nederlands- /Engelstalige speelfilm. Ook aanwezig op de rode loper zijn David Grossman, de Israëlische bestseller-auteur op wiens boek de film gebaseerd is, en uiteraard Vincent Bal, regisseur van de succesvolle film Minoes, die zowel voor het scenario als de regie van de film tekende.

Nono, Het Zigzag Kind is het verhaal van de 13-jarige Nono. Zijn moeder is overleden toen hij één jaar was. Zijn vader, inspecteur Feierberg, is ‘de beste politie-inspecteur ter wereld’. Nono doet zijn best om op hem te lijken, maar raakt steeds in de problemen. Daarom stuurt zijn vader hem twee dagen voor zijn bar mitswa naar zijn oom Sjmoel om volwassen te worden. In de trein treft Nono een mysterieuze opdracht: het is zijn laatste kans om zich te bewijzen. Samen met meestercrimineel Felix Glick trekt hij naar de Franse Rivièra, op zoek naar de waarheid over zijn moeder. Zal hij achterhalen wat haar geheim is voor zijn vader hem opgespoord heeft?

Nono, Het Zigzag Kind is geproduceerd door de Nederlandse productiebedrijven BosBros en N279 Entertainment in coproductie met het Belgische productiebedrijf Prime Time. Vincent Bal regisseerde eerder voor BosBros de succesvolle speelfilm Minoes, met in de hoofdrol Carice van Houten. Deze film werd in 2002 op het Nederlands Film Festival bekroond met twee Gouden Kalveren.

Benelux Film Distributors verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland en België. Nono, Het Zigzag Kind is vanaf 3 oktober in de bioscopen te zien.