web analytics

Isabella Rossellini moet première ‘Nono’ laten schieten

Reacties zijn gesloten

De Italiaanse actrice Isabella Rossellini is aanstaande woensdag niet bij de openingsfilm Nono, Het Zigzag Kind aanwezig, zo maakt producent BosBros bekend. De reden van haar afzegging is dat ze vanwege rugklachten en een komende rugoperatie niet in staat is om naar Utrecht af te reizen.

Nono, Het Zigzag Kind zal, ondanks de afwezigheid van de actrice, bijgewoond worden door de cast bestaande uit de 15-jarige debutant Thomas Simon, acteurs Fedja van Huêt, Jessica Zeylmaker, Burghart Klaussner en regisseur Vincent Bal. De Israëlische schrijver David Grossman op wiens bestseller de film is gebaseerd, zal eveneens acte de présence geven. Nono, het Zigzag Kind is vanaf 3 oktober te zien in de bioscopen.

Nono, Het Zigzag Kind is het verhaal van de 13-jarige Nono. Zijn moeder is overleden toen hij één jaar was. Zijn vader, inspecteur Feierberg, is ‘de beste politie-inspecteur ter wereld’. Nono doet zijn best om op hem te lijken, maar raakt steeds in de problemen. Daarom stuurt zijn vader hem twee dagen voor zijn bar mitswa naar zijn oom Sjmoel om volwassen te worden. In de trein treft Nono een mysterieuze opdracht: het is zijn laatste kans om zich te bewijzen. Samen met  meester-crimineel Felix Glick trekt hij naar de Franse Rivièra, op zoek naar de waarheid over zijn moeder. Zal hij achterhalen wat haar geheim is voor zijn vader hem opgespoord heeft?