web analytics

‘Janey’ volgende film Steven de Jong

Reacties zijn gesloten

Voor de nieuwe speelfilm Janey, van regisseur Steven de Jong (Penny’s Shadow, De Hel van ’63), werden afgelopen zaterdag meer dan 100 meisjes in de leeftijd van 8 jaar gecast voor één van de hoofdrollen in de film.

De casting vond plaats in het Van Der Valk hotel te Sneek, waar meer dan 100 talentvolle meisjes hun opwachting maakten om de hoofdrol van Janey (roepnaam Jan) in de wacht te slepen. De kandidaten voor de casting zijn geselecteerd uit een groep van bijna 1.500 meisjes die zich via castingbureaus en jeugdtheateropleidingen hadden aangemeld.

Speciaal voor de casting moesten de auditanten een scène uit de film voorbereiden, welke ze tijdens hun auditie moesten voordragen aan regisseur Steven de Jong en zijn team. Deze week wordt een definitieve selectie gemaakt van de meisjes die doorgaan naar de volgende ronde. Uiteindelijk volgen er nog een tweetal rondes voordat de definitieve hoofdrolspeelster bekend is.

In de film Janey blijkt het huwelijk van discjockey Frenk en zijn vrouw Mo minder stabiel dan Frenk voor mogelijk gehouden had. Wanneer hij na een nachtshow wel erg laat thuiskomt, houdt Mo het voor gezien. In het gevecht om de voogdij dreigt hun 7 jarige dochter kind van de rekening te worden.

De opnames van de speelfilm Janey starten in februari 2012. De film is vanaf september 2012 te zien zijn in de bioscoop.