web analytics

Jean van de Velde maakt ‘Hotel Sofia’

Reacties zijn gesloten

Deze week is het eerste deel van de opnames afgerond van Hotel Sofia, een nieuwe Nederlandse film onder regie van Emmy Award-winnaar Jean van de Velde. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Arthur Umbgrove. De rollen in de film worden vertolkt door Nederlandse topacteurs, waaronder Thomas Acda, Mark Rietman, Anne Wallis de Vries en Manuel Broekman. De film komt naar verwachting in januari 2013 in de Nederlandse bioscopen.

Jean van de Velde regisseerde eerder onder andere de Kleine Blonde Dood en All Stars, waarvoor hij een Emmy Award kreeg. Hij leidt de opnames van dit nieuwe Nederlandse project, die sinds drie maanden deels in Nederland en deels in Italië plaatsvinden. Het opnameschema is flexibel ingedeeld om ruimte te bieden aan een aantal van de betrokken acteurs dat momenteel druk is met voorstellingen. Het project wordt gesteund door een consortium van particuliere investeerders. ALP Media, een productiehuis uit Amsterdam dat speelfilms, televisie drama en documentaires produceert, is verantwoordelijk voor de productie van dit project.

Hotel Sofia is een prachtig verhaal over de kracht en de kwetsbaarheid van vriendschap. De zeventienjarige Sofia verzorgt haar zieke vader Harold in hun huis in Italië, dat zij cynisch Hotel Sofia noemt. Ze ontdekt dat haar vader in zijn studietijd drie vrienden had met wie hij lief en leed deelde, maar met wie hij geen contact meer heeft. Sofia weet ze te achterhalen en ze besluiten naar Italië te reizen om hun vriend te bezoeken voordat hij sterft.

“Ik kende Arthur’s werk al en net als zijn eerdere boeken is Hotel Sofia wederom zeer boeiend en ook beeldend geschreven,” aldus regisseur van de Velde. “Toen ik het las, zag ik direct voor me hoe de film moest worden. Ik aarzelde dan ook geen moment toen ik benaderd werd voor dit project.”

Op http://www.hotelsofiadefilm.nl is meer informatie te vinden over de film, de cast en het boek. Er is tevens beeldmateriaal te zien, waarin de regisseur en de cast vertellen over de opnames.