web analytics

Jean van de Velde ziet af van ‘Hotel Sofia’, of ‘slimme’ PR-stunt voor boek?

Reacties zijn gesloten

Twee weken geleden werd de productie van een Nederlandse film Hotel Sofia, onder regie van Jean van de Velde, aangekondigd. De film zal er echter niet komen. Volgens het persbericht omdat de regisseur uiteindelijk vond dat een film geen recht kon doen aan de kwaliteit van het boek. Wij denken echter aan een ‘slimme’ PR-stunt voor het boek …

Het persbericht:

Jean van de Velde: “Hotel Sofia is een prachtig boek. Ik ben vol enthousiasme aan dit project begonnen, maar meer en meer realiseerde ik me dat het beter was als het Nederlands publiek het boek leest, in plaats van een film ervan gaat zien. Er zijn veel prachtige boeken van de hand van Nederlandse schrijvers die gewoon door iedereen gelezen zouden moeten worden. Hotel Sofia is zo’n boek.”

Arthur Umbgrove: “Ik vind het uiteraard jammer, maar heb ook begrip voor het standpunt van Jean. Ik hoop dat mensen niet teleurgesteld zijn dat er geen film komt en toch zullen genieten van het boek.”

Betrokken bekende acteurs Thomas Acda, Mark Rietman, Anne Wallis de Vries en Manuel Broekman vinden het ook jammer maar leggen zich bij de beslissing neer. “Misschien houden de lezers ons wel in gedachte bij het lezen van het boek, zodat wij toch nog een bijdrage kunnen leveren aan dit prachtige verhaal”, aldus Anne Wallis de Vries.