web analytics

Jeugd kiest voor Het Leven uit een Dag en Mijn Vader is een Detective!

Reacties zijn gesloten

In aanloop naar de uitreiking van de Gouden Kalveren koos een tweetal jeugdjury’s gisteren en vandaag hun favorieten.

Moviesquad Award
De film ‘Het leven uit een dag’ van Mark de Cloe heeft de MovieSquad Award gewonnen. Dat maakte de jongerenjury van het Nederlands Film Festival dinsdag bekend. Vijf jonge juryleden in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar kozen de winnaar uit tien films uit het hoofdprogramma van het festival.

De jury nomineerde naast de winnende film ook Amsterdam van Ivo van Hove en Alles stroomt van Danyael Sugawara. Aan de hoofdprijs is een bedrag verbonden van 2000 euro, bestemd om de film onder de aandacht van jongeren te brengen.

“De film is een prachtig samenspel tussen fictie en non-fictie. De regisseur heeft de fictie zo neergezet dat het als non-fictie op ons overkomt. Het spel van de hoofdrolspelers is zo overtuigend dat het gemis van je grote liefde niet in woorden uitgedrukt hoeft te worden”, aldus de lovende jongerenjury.

Kinderjury
De film Mijn Vader is een Detective (Will Wissink, 2009) heeft de MovieSquad Junior Award NFF 2009 gewonnen, dat werd woensdagmiddag 30 september bekendgemaakt door de kinderjury van MovieSquad aan het begin van de vertoning van de film op het Nederlands Film Festival. Zij overhandigden de Award aan Tygo Gernandt, Tjeerd Melchers, Jasmin Pasteuning en Rick Mackenbach. De jury bestond uit 3 kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar. Behalve de winnende film keken zij ook naar Kikkerdril (Simone van Dusseldorp, 2009) en De Indiaan (Ineke Houtman, 2009).

Uit het juryrapport:
“Een dubbele verhaallijn zorgt ervoor dat het spannend blijft. Er zijn zoveel verschillende dingen aan de hand. En dan is het ook nog grappig. Door het goede gebruik van muziek wordt de film nog spannender. Je zit de hele film op het puntje van je stoel te hopen dat er geen pauze komt en je door kan blijven kijken.”

Bron: NFF

Reacties zijn gesloten.