web analytics

Johnny en Rijk krijgen eigen serie

Reacties zijn gesloten

Producent Paul Voorthuysen werkt aan een televisieserie over het legendarische duo Johnny Kraaijkamp en Rijk de Gooijer, zo meldde de producent gisteren tegenover het ANP. Eerder maakte Voorthuysen series over over meer Prins Bernhard, (destijds) Koningin Beatrix en Freddy Heineken. Als alles volgens plan verloopt, is de serie in 2015 te zien op de televisie.

De vierdelige dramaserie gaat volgens Voorthuysen vooral over ‘de hoogte- en dieptepunten van hun carriére. Hoe hebben die twee bijzondere mannen elkaar leren kennen, en waarom groeiden ze uiteindelijk ook weer uit elkaar.’ Johny & Rijk leerden elkaar begin jaren vijftig kennen en speelden decennialang samen op toneel, televisie en soms ook film. Ze werden al snel de meest favoriete komieken van Nederland.

De regie van de serie ligt in handen van Pim van Hoeve, die eerder ook Beatrix, Bernhard, Freddy en Van Gogh – Een Huis voor Vincent regisseerde. Later dit jaar is ook zijn dramaserie over Johan Cruijff op tv te zien.

Naast een dramaserie over Johnny & Rijk, werkt Voorthuysen ook aan series over Willem van Oranje en actrice Sylva Kristel.