web analytics

Katja Herbers en Egbert-Jan Weeber in 'Brammetje Baas'

Reacties zijn gesloten

Acteurs Katja Herbers (Loft, Pietje Bell), Egbert-Jan Weeber (Sint, Van God Los), Tjebbo Gerritsma (Iedereen is gek op Jack) en René Groothof (Broertjes) starten morgen, dinsdag 19 juli, met de opnamen van de familiefilm Brammetje Baas van producent BosBros.

Tamara Bos (Het Paard van Sinterklaas, Minoes) schreef het scenario naar een oorspronkelijk idee. Voor regisseur Anna van der Heide, die een Gouden Kalf ontving voor haar korte film Missiepoo16, is dit haar speelfilmdebuut. Brammetje Baas is een sprankelende familiefilm over de zevenjarige Brammetje, een creatief en leergierig jongetje dat onmogelijk stil kan zitten. Brammetjes bewegelijkheid is geen probleem, tot hij in groep 3 komt bij de strenge meester Vis….

In de speelfilm Brammetje Baas denkt Brammetje veel na over de wereld om hem heen. Hij heeft ontzettend veel zin om naar groep drie te gaan. Maar dan komt hij bij de strenge meester Vis in de klas. De ouderwetse meester Vis heeft geen oog voor de binnenwereld van het bewegelijke ongeconcentreerde jongetje en zet alles op alles om Brammetje in de pas te laten lopen. De ouders van Brammetje worstelen met de vraag in hoeverre zij van hun zoontje moeten verlangen dat hij zich aanpast zonder doodongelukkig te worden.

De rol van Brammetje Baas wordt vertolkt door de achtjarige Coen van Overdam uit Rotterdam, die in deze film zijn debuut zal maken. Acteur Rene Groothof, die in de jaren tachtig samen met zijn broer Frank Groothof veel succes had met de theatervoorstelling en tv-serie Broertjes, zal als de ouderwetse meester Vis de strijd aan gaan met de kleine Bram. Katja Herbers en Tjebbo Gerritsma vertolken de rol van de ouders van Brammetje. Egbert-Jan Weeber brengt als jonge invalkracht in de persoon van meester Mark verlichting voor de kleine Bram.

Brammetje Baas wordt geproduceerd door BosBros in coproductie met de AVRO. De film maakt onderdeel uit van Cinema Junior 2010 dat de artistieke Nederlandse jeugdfilm wil stimuleren. De verbeeldingswereld van Brammetje zal worden weergegeven door middel van korte originele animaties van animator Balder Westein.

Morgen starten de opnamen van Brammetje Baas in Naarden en in het najaar van 2012 draait de film in de bioscopen. Benelux Film Distributors verzorgt de bioscoopdistributie.