web analytics

‘Kauwboy’ Nederlandse Oscarinzending

Reacties zijn gesloten

De film Kauwboy van regisseur Boudewijn Koole is uit 22 aanmeldingen gekozen als Nederlandse inzending voor de Oscar beste niet-Engelstalige film, zo maakte producent Waterland Film vandaag bekend.

Producent Jan van der Zanden:
“Dit is een geweldig vervolg op het internationale succes dat we met Kauwboy hebben. Het is een opvallende film gebaseerd op een origineel scenario van Boudewijn Koole en Jolein Laarman. Met dit team ontwikkelen we momenteel een nieuw filmplan. Na het internationale succes van ‘Rundskop’ en ‘Abrir Puertas y Ventanas’ geeft dit een flinke ‘boost’ aan het internationale profiel van Waterland Film.”

Regisseur Boudewijn Koole:
“Ik ben geweldig trots. Kauwboy reist op het moment over de hele wereld en ik krijg bijna dagelijks mooie reacties. De film raakt mensen diep. De vele prijzen over de hele wereld en nu deze selectie, alles bij elkaar is het een grote bevestiging waar ik heel vrolijk van word. Kauwboy maakt een geweldige vlucht.”

Kauwboy gaat over de 10-jarige Jojo, gespeeld door Rick Lens, die op een dag stiekem een kauw mee naar huis neemt. Hij houdt de kauw in een doosje onder zijn bed verborgen voor zijn vader, die niet van huisdieren houdt. Een lastige klus voor Jojo, die net als zijn vader worstelt met verdriet.

De film ging in Nederland op 18 april in premiere en ontving goede recensies. In het buitenland werd Kauwboy al meerdere malen bekroond, waaronder twee onderscheidingen op het Internationale Filmfestival in Berlijn, de European Film Academy’s Young Audience Award en een prijs op het Tokyo Kinder Filmfestival.

Op 15 januari worden de genomineerden voor de Oscars bekend. Een maand later, op 24 februari, is de uitreiking.