web analytics

‘Kauwboy’ wint in Tokyo

Reacties zijn gesloten

Kauwboy van regisseur Boudewijn Koole heeft wederom een internationale filmprijs gewonnen. De jeugdfilm werd in Tokyo tijdens het Tokyo Kinder Festival bekroond met de International Jury’s Grand Prix. De jury bestond uit twee bewoners uit de regio, de president van de sponsor van het festival en festivaldirecteuren uit Armenie, Israel, China en Korea.

Regisseur Boudewijn Koole schreef samen met Jolein Laarman ook het scenario van de film. De film gaat over de 10-jarige Jojo (Rick Lens) die op een dag een kauw mee naar huis neemt. Hij houdt ‘m voor zijn vader Ronald (Loek Peters) verborgen want die heeft soms last van boze buien. Jojo komt klem te zitten tussen de zorg voor de kauw en de loyaliteit tegenover zijn vader. Totdat, door hun verborgen verdriet, de bom barst.

Kauwboy gooide al eerder hoge ogen op het Internationaal Film Festival in Berlijn waar de film haar wereldpremière beleefde. De film werd daar bekroond met de Grand Prix voor beste Jeugdfilm en de First Feature Award. Inmiddels is de film te zien op vele internationale filmfestivals zoals BAFICI in Argentinië, Kristiansand International Children’s Film Festival in Noorwegen, Tel Aviv International Children’s Film Festival in Israël, Giffoni Film Festival in Italië, Melbourne International Film Festival in Australië, Buster International Filmfestival for Chidren and Youth in Denemarken en BFI London Film Festival in Groot Brittannië.