web analytics

‘Kauwboy’ wint opnieuw internationale prijs

Reacties zijn gesloten

Producent Waterland Film maakt bekend dat de film Kauwboy de UNICEF-prijs heeft gewonnen op het Internationale Filmfestival van Buenos Aires (BAFICI). Dit is de vierde grote prijs voor het speelfilmdebuut van Boudewijn Koole.

In februari won Kauwboy de ‘Grand Prix’ voor beste Jeugdfilm en de Internationale prijs voor beste speelfilmdebuut op het Internationale Filmfestival Berlijn (Berlinale 2012). Vorige week won de film tijdens het Franse filmfestival van Saint-Quentin, het CinéJeune de l’Aisne, de vakjuryprijs ‘Prix de la ville de Saint-Quentin’.

In Kauwboy neemt de 10-jarige Jojo (Rick Lens)  op een dag een kauw mee naar huis neemt. Hij houdt ‘m voor zijn vader Ronald (Loek Peters) verborgen want die heeft soms last van driftbuien. Jojo komt klem te zitten tussen de zorg voor de kauw en de loyaliteit tegenover zijn vader. Totdat, door hun verborgen verdriet, de bom barst. Door de speciale vriendschap met de kauw en het aanpassingsvermogen dat alleen kinderen hebben, weet Jojo de muur rond het hart van zijn vader te breken.

Kauwboy is nu te zien in de Nederlandse theaters. Het scenario is geschreven door Jolein Laarman en Boudewijn Koole.