web analytics

Krabbé en Malherbe in 'Alleen maar nette Mensen'

Reacties zijn gesloten

Vandaag werd de cast van Alleen maar nette Mensen bekendgemaakt in The College Hotel te Amsterdam. In deze boekverfilming van het veelbesproken en gelijknamige debuut van auteur Robert Vuijsje zullen Geza Weisz, Jeroen Krabbé, Annet Malherbe, Imanuelle Grives en Sigrid ten Napel de hoofdrollen vertolken.

Alleen maar nette Mensen vertelt het verhaal van David Samuels, die uit een intellectueel Joods gezin uit het chique Amsterdam Oud-Zuid komt, en die met zijn zwarte haar vaak voor Marokkaan wordt aangezien. David is een man met een opmerkelijke missie: het vinden van een ghetto fabulous queen met grote tieten en een dikke bil. Zijn ouders en vrienden verklaren hem voor gek, maar David zet onverminderd door. Zijn zoektocht leidt hem naar de Bijlmer, waar hij na een aantal wilde avonturen bedrogen uit lijkt te komen. Zal David zijn ideale vrouw, een grote donkere seksgodin met booty en brains, ooit vinden?

Geza Weisz (Timboektoe, Sterke Verhalen) speelt de rol van David Samuels. Jeroen Krabbé (De Ontdekking van de Hemel, Soldaat van Oranje) en Annet Malherbe (Gooische Vrouwen, De Laatste Dagen van Emma Blank) spelen zijn ouders, Bram en Judith Samuels.  Overige rollen zijn voor Sigrid ten Napel (Naomi), Imanuelle Grives (Rowanda), Maurits Delchot aka rapper Negativ (Ryan) en Belinda van der Stoep (Rita).

Lodewijk Crijns (o.a. Loverboy, Met Grote Blijdschap, Turkse Chick) schreef het scenario en regisseert de film. De opnames van Alleen maar nette Mensen zullen 4 september van start gaan en zullen tot half oktober duren.

Alleen maar nette Mensen wordt geproduceerd door IDTV Film (Alles is Liefde, Zwartboek, Black Butterflies) in coproductie met BNN en komt tot stand met steun van het Nederlands Fonds voor de Film, het CoBO-fonds en de Suppletieregeling Film Investeringen.

Distributeur Wild Bunch brengt de film op 1 maart 2012 uit in de bioscoop.