web analytics

Kristallen Film voor ‘Ouwehoeren’

Reacties zijn gesloten

Vandaag wordt de documentaire Ouwehoeren, van regisseurs Rob Schröder en Gabrielle Provaas, bekroond met een Kristallen Film. Namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds overhandigt Herman de Wit vanmiddag de award aan Martine en Louise Fokkens en beide regisseurs. Sinds de bioscooprelease op donderdag 1 december hebben 10.000 bezoekers de film gezien. Het is de tweede documentaire in 2011 die de status van Kristallen Film heeft behaald.

Louise en Martine Fokkens leven en overleven al bijna 50 jaar op de wallen. Er is in die tijd heel wat veranderd. Rob Schröder en Gabrielle Provaas volgden de dames Fokkens de afgelopen jaren en legden dit vast in de documentaire. Louise en Martine tekenden zelf hun ervaringen op in een boek: ‘Ouwehoeren – Verhalen uit de Peeskamer’.

Niemand kan ons beter inwijden in de intrigerende wereld van de betaalde liefde, dan de tweelingzussen Louise en Martine. Al ruim 50 jaar zijn zij bekende gezichten op de Amsterdamse wallen. Ouwehoeren is een film over het leven van deze twee opmerkelijke vrouwen en laat zien wat gewoonlijk achter de gesloten gordijnen van het vak verborgen blijft.

De film is geregisseerd door Rob Schröder en Gabrielle Provaas. Ouwehoeren is een Submarine productie in coproductie met de VPRO en is een Teledoc, een samenwerkingsverband van het CoBO-Fonds, het Nederlands Filmfonds en de NPO.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

OUWEHOEREN draait momenteel in 8 zalen in Nederland.