web analytics

Lancering We Want Cinema!

Reacties zijn gesloten

Zacht pluche. Het licht gaat uit. Het grote scherm verschijnt. Showtime! Dat nostalgische bioscoopgevoel. Daar kan niets tegenop. Of toch wel? Wat als je zelf zou kunnen kiezen wat er draait in jouw favoriete bioscoop? Niet alleen films maar alles wat je maar wilt op het witte doek. Wat als je een plek zou hebben waar je dat met je vrienden voor elkaar kunt krijgen? Een plek waar je mensen vindt met dezelfde interesses?

Jij Bepaalt
We Want Cinema is het nieuwe online platform waarop je samen bepaalt wat er draait in de bioscoop. Niet langer maakt de bioscoop de programmering, die bepaal je zelf! We Want Cinema draait om wat jij wilt zien of herbeleven. Wat je ontroert, interesseert, of van je stoel doet rollen van het lachen. De keus is aan jou. Want over smaak valt niet te twisten, toch?

Ruime keuze
Er is meer dan 1000 uur aan films, documentaires en samengestelde programma’s beschikbaar. Met filmvrienden kun je bijvoorbeeld The Usual Suspects nog een keer zien. Op je verjaardag bekijk je het Polygoonjournaal van je geboortedag op het witte doek. De tekenfilm die je toen je klein was zo bewonderde is nu ook voor je kinderen te zien en met je culinaire vrienden neem je een kijkje in de keuken van El Bulli, het legendarische Spaanse sterrenrestaurant.

We Want Cinema is een initiatief van Filmdistributeur Amstelfilm waarbij bioscopen, filmdistributeurs en contenteigenaren zoals EYE en A-film zijn aangesloten. Zelfs de hilarische gecompileerde webvideo’s van Upload Cinema zijn beschikbaar.

Kijken doe je samen
We Want Cinema werkt heel eenvoudig. Iedereen kan een event aanmaken, het eerste kaartje boeken en vrienden via social media uitnodigen om mee te gaan. Je maakt een event aan en nodigt vrienden uit via Facebook, Twitter of e-mail. Promoot je event door een leuke persoonlijke belofte te doen, bijvoorbeeld “bij een volle zaal scheer ik mijn hoofd kaal”, of “ik kom verkleed als de hoofdrolspeler”. Aanhaken bij een groep gelijkgestemden of een kaartje kopen voor een bestaand event kan ook. Samen promoot je wat je wilt zien. Want als voldoende mensen een kaartje kopen gaat het event door.

Lancering
Momenteel is de bètaversie online; op wewantcinema.com kun je zien hoe het platform werkt en als één van de eersten een event aanmaken. Bekijk de website van We Want Cinema en bereid je alvast voor op een nieuwe bioscoopervaring! In september tijdens de start van het nieuwe filmseizoen wordt We Want Cinema officieel gelanceerd.