web analytics

Live Twitter-film ‘Onder Controle’ wint Gouden SpinAward

Reacties zijn gesloten

Vanavond is tijdens de SpinAwards Night in de Westergasfabriek in Amsterdam bekendgemaakt dat de live Twitter film Onder Controle goud wint in de categorie Interactieve TV en Online Video. Woedend! en Wefilm ontwikkelden de live Twitter film als onderdeel van de campagne Pak de Regie! voor de 32e editie van het Nederlands Film Festival.

Onder Controle ontving naast de Gouden SpinAward een Zilveren SpinAward in de categorie Innovatie. #nff2012 was tijdens de live speelfilm wereldwijd trending topic. Er werd 1 tweet per seconde gestuurd en er waren duizenden actieve deelnemers.

Op maandag 6 augustus kon het publiek via Twitter een live thriller regisseren. Onder het motto “Pak de regie!” riep het Nederlands Film Festival iedereen op om mee te doen aan ’s werelds eerste live speelfim: Onder Controle. Acteurs waaronder Tygo Gernandt, Halina Reijn, Victor Löw, Hanna Verboom, Gaite Jansen en Marcel Musters volgden de aanwijzingen van de twitteraars op. Op filmfestival.nl en UPC Kanaal 12 kon Nederland de speelfilm via een HD livestream volgen.

Een uitgebreide filmcrew ging voor het eerst de uitdaging aan van een live meercamera registratie van een speelfilm. Via mobiel of computer kon het publiek een eigen bijdrage leveren. Dat twitterde massaal met hashtag #nff2012. Een redactie selecteerde de sterkste tweets, regisseur Martijn de Jong gaf deze door aan de acteurs –via draadloze oortjes – en de cast volgde de regieaanwijzingen van het publiek op.