web analytics

Lotte Verbeek in ‘In Jouw Naam’

Reacties zijn gesloten

Lotte Verbeek gaat een rol spelen in de nieuwe film van regisseur Marco van Geffen, In Jouw Naam. De actrice neemt de plaats in van Elise Schaap, die door een verschuiving in de opnameperiode niet meer beschikbaar is. “Het is heel erg jammer dat Elise niet meer kan, maar wij zijn heel blij en trots dat Lotte de rol op zich wil nemen,” zegt regisseur Van Geffen. Verbeek zal te zien zijn naast Barry Atsma.

Daarnaast is bekend geworden dat de film subsidie heeft ontvangen van Cinema du Monde in Frankrijk. In jouw Naam is één van de veertien Internationale projecten, en het enige Nederlandse project, die subsidie ontvangen van Cinema du Monde. Cinema du Monde is een nieuw fonds van het Institut Français en het Franse fonds CNC, wat voorgaande jaren subsidie verleende aan R U There van David Verbeek en Goltzius van Peter Greenaway.

De speelfilm is het tweede deel van de trilogie, getiteld VINEX, die Marco van Geffen maakt over ‘het drama van het gelukkige gezin’. De eerste film uit de trilogie was Onder Ons. In jouw Naam vertelt het verhaal van een succesvol stel, wat dolblij is als hun eerste kind geboren wordt. Maar het prille geluk, dat de kroon op hun liefde moet zijn, maakt hen tegelijkertijd uiterst kwetsbaar.

Marco van Geffen schrijft scenario’s en regisseerde eerder verschillende korte films, waaronder Het Zusje waarmee hij in 2007 een Gouden Palm nominatie op het Cannes Film Festival in de wacht sleepte. Zijn speelfilmdebuut en het eerste deel van de trilogie, Onder Ons, beleefde zijn wereldpremière op het filmfestival van Locarno 2011, waar de film meteen twee prijzen in de wacht sleepte. Onder Ons was daarna te zien op vele internationale filmfestivals waaronder het Toronto International Film Festival (TIFF) en het Hong Kong International Film Festival.

Het scenario is geschreven door Jolein Laarman, die ook tekende voor het scenario van Onder Ons. Jolein Laarman schreef scripts voor onder meer Kauwboy, Tussenstand en Het Zusje van Katia (winnaar Gouden Kalf voor Beste Scenario 2008).

In jouw Naam wordt geproduceerd door Lemming Film in co-productie met Kino Elektron (Frankrijk) en A Private View (België), de film komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds. De internationale sales is in handen van de Franse salesagent Elle Driver. Distributeur Cinéart zal de film naar verwachting in 2013 in de Nederlandse filmtheaters uitbrengen.