web analytics

‘Lotus’ naar buitenlandse festivals

Reacties zijn gesloten

De speelfilm Lotus is geselecteerd voor zowel het 49e International Filmfestival Antalya Golden Orange Film Festival als het 35e International Film Festival van Denver in de Verenigde Staten.

Regisseur Pascale Simons en scenarist Philip Delmaar zullen hun opwachting maken in Turkije, waar zondag 7 oktober in Antalya de film zal worden vertoond.

De Noord-Amerikaanse première van Lotus vindt plaats op het 35th Denver International Film Festival, van 1 tot 11 november. De bioscoopfilm is opgenomen in het competitieprogramma ‘Krzysztof Kieslowski Award for Best Feature Film’.

Lotus ging vorig jaar op het Nederlands Film Festival in première, waar de film genomineerd werd voor het Gouden Kalf Beste Acteur (debutant Joris Smit) en een nominatie ontving van de Jongerenjury. Het bijzondere debuut van Pascale Simons, een mozaïekverhaal over eenzaamheid in de grote stad, werd enthousiast ontvangen (zowel De Volkskrant als De Telegraaf gaven Lotus 4 sterren), had daarna een bescheiden bioscooprelease en is inmiddels verkrijgbaar op DVD/BR en te zien op VOD. De cast van Lotus bestaat verder uit o.a. Monic Hendrickx, Georgina Verbaan, Chris Zegers, Gaite Jansen, Nasrdin Dchar, Jack Wouterse, Birgit Schuurman en Raymond Thiry. De muziek werd gemaakt door Perquisite.