web analytics

Maak je pitch compleet – Workshop ‘Begroten’

Reacties zijn gesloten

Onze media-partner Cinesud organiseert in het weekend van 21 en 22 september twee workshops, die – wanneer je ze beide volgt – in staat stellen je media-idee panklaar te verpakken en ‘verkopen’. De cursussen zijn ook los te volgen. 

Workshop ‘Begroten’
Een intensieve workshop o.l.v. Désirée te Nuijl

Datum: 22 september, van 10.00 tot 16.30 uur.
Locatie:
Heerlen of Maastricht.
Aanmelden: info@cinesud.nl.
Kosten: € 69 (Cinesud-leden),  € 99 (niet-leden). Studenten € 10 korting. (prijzen zijn excl. BTW)
Volg je deze cursus samen met de workshop ‘Pitchen’? Dan krijg je nog € 10 korting op de vermelde prijzen!

Begroten
Een onmisbaar element in een pitch is de begroting. Om duidelijk te maken aan een fonds of opdrachtgever welk budget nodig is om een audiovisueel project te realiseren, zal er direct gevraagd worden om een globale begroting. Voor het maken van een begroting voor een concept of idee is productioneel inzicht en ervaring onontbeerlijk. Door inzicht in de essentie en grote lijnen van het idee kunnen we snel een globale budget-indicatie geven welke bij de pitch overlegd zal moeten worden. Tijdens de workshop worden handgrepen en vaardigheden geboden om tot een budgetverdeling in hoofdposten te kunnen komen.

Deze workshop is niet per definitie gericht op media, en door eenieder die zich wil bekwamen en ontwikkelen in ‘begroten’ te volgen.

Vaardigheden
Tijdens de workshop leer je o.a. de volgende vaardigheden:

–       Wat is (het belang van) een globale begroting?
–       Welke vaardigheden zijn nodig om tot een juiste begroting te komen n.a.v. je idee?
–       Hoe stel je een begroting op?
–       Tot slot worden de vaardigheden aangewend om een eigen begroting te maken.

Docent
Désirée te Nuijl geeft les aan onder andere de Nederlandse Film en Televisie Academie te Amsterdam, de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht en diverse media-opleidingen in heel Europa. Ook is zij sinds de jaren zeventig als uitvoerend producent en productieleider werkzaam geweest voor verschillende televisie- en filmproductiemaatschappijen.

Korting?
De workshop ‘Begroten’ is ook samen te boeken met de workshop ‘Pitchen’, die een dag eerder op dezelfde locatie en door dezelfde docent gegeven wordt. Wanneer je beide cursussen volgt (die complementair zijn en je een kant-en-klare pitch bezorgen), betaal je als lid geen € 69 per dag, maar € 59 per dag. Niet-leden betalen in dat geval € 89 per dag. (studenten € 10 korting). De prijzen zijn inclusief lesmateriaal, lunch, drank en hapjes en exclusief BTW.

Tip: De kosten zijn in veel gevallen fiscaal volledig aftrekbaar als bedrijfskosten of studiekosten!

Deze workshop wordt mede gesubsidieerd door