web analytics

Maria Peters neemt regie 'Cop vs. Killer' over

Reacties zijn gesloten

Maria Peters en Simon de Waal nemen de regie over van de misdaadthriller Cop vs. Killer, meldt producent Shooting Star tegenover het AD. Hans Pos, die de film oorspronkelijk zou regisseren, werd afgelopen zaterdag onwel op de set en verblijft voorlopig in het ziekenhuis. Hierdoor kan hij de opnamen, die een paar dagen bezig waren, niet afmaken.

Peters regisseerde eerder onder andere Kruimeltje en Sonny Boy. Simon de Waal schreef het scenario en het boek waarop de film gebaseerd is. Cop vs. Killer gaat over rechercheur Frank Spinola. Hij probeert al tijdenlang samen met zijn speciale team de meedogenloze topcrimineel Mirko Narain te pakken te krijgen. Maar wat hij ook probeert, Mirko is hem telkens een stapje voor. Het lijkt wel alsof hij een informant heeft.

Frank houdt zich strikt aan de regels. Totdat hij door Mirko op een onheilspellende manier wordt geprovoceerd en de veiligheid van zijn eigen gezin in het geding komt. De strijd escaleert wanneer Frank ontdekt dat ook Mirko een zwakke plek heeft, een dochter.

De film wordt in het voorjaar van 2012 op televisie uitgezonden.