web analytics

Martin Lagestee maakt ‘Bobby en de Geestenjagers’

Reacties zijn gesloten

Paradiso Filmed Entertainment verzorgt in samenwerking met producent Lagestee Film, producent Frank Bak, en coproducent Tros in 2013 de distributie van de nieuwe familiefilm van regisseur Martin Lagestee: Bobby en de Geestenjagers. De opnames zullen in juli van start gaan. Op dit moment wordt er gezocht naar castleden voor zowel de volwassen als de kinderpersonages.

Bobby en de Geestenjagers gaat over Sanne, wiens moeder op jonge leeftijd is overleden. Ze is gek op verhalen over geesten en andere mysterieuze zaken. Haar vader Lucas, een gerenommeerde geestenjager, vindt dit geen enkel probleem, maar haar lieve stiefmoeder Els heeft zo haar bedenkingen. Tijdens de zomervakantie wordt Lucas gevraagd voor een grote opdracht: een aantal geesten te verjagen op een beroemd stoomschip. Sanne is maar wat blij als ze hoort dat zij en haar broertje Tomas mee mogen voor een verblijf op dit prachtige schip!

Al snel na aankomst ontmoet Sanne de vriendelijke geest Bobby, een jongen van haar leeftijd die sinds de jaren ’60 op het stoomschip ronddoolt. Hij geef direct toe dat hij samen met een bont gezelschap van aardige geesten soms wat onschuldige grapjes uithaalt met de gasten, maar dat ze niemand kwaad willen doen. Wanneer Bobby ook aan Sanne vertelt dat hij zo graag zijn moeder nog één keer wil zien voordat hij naar het hiernamaals gaat, besluit Sanne om Bobby en de andere geesten te helpen om hun aardse problemen op te lossen. Dit blijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan …

Regisseur Martin Lagestee is een gevestigde naam in de Nederlandse film- en televisiewereld. Hij heeft naast diverse afleveringen van de tv-serie Flodder al meerdere speelfilms geregisseerd, waaronder de familiefilms De rode Zwaan (1999) en Pipo en de P-P-Parelridder (2003). Zijn productiebedrijf Lagestee Film heeft Nederlandse films geproduceerd zoals Jezus is een Palestijn (1999), Sl8n8 (2006), Sterke Verhalen (2010) en de documentaire over Rutger Hauer, Blond, Blue Eyes (2006). Het scenario van Bobby en de Geestenjagers is geschreven door Nancy Stevelink, Martin de Witte, Martin Lagestee en Wijo Koek (bekend van films als Dik Trom en Bennie Stout).

Bobby en de Geestenjagers zal vanaf woensdag 13 februari 2013 (onder voorbehoud) in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.