web analytics

Michiel ten Horn ‘Director to watch’

Reacties zijn gesloten

Regisseur Michiel ten Horn (De ontmaagding van Eva van End) is door Variety verkozen tot één van de 10 Euro Directors to Watch, filmmakers voor wie volgens het Amerikaanse vakblad een veelbelovende carrière in het verschiet ligt. De regisseurs en hun films worden tijdens het Karlovy Vary International Film Festival (28 juni – 6 juli) gepresenteerd aan het publiek en professionals.

Jaarlijks benoemen de critici van het toonaangevende Amerikaanse entertainmentvakblad Variety tien veelbelovende Europese regisseurs. Dit jaar viel de keuze op regisseur Michiel ten Horn met De ontmaagding van Eva van End. Als één van de 10 genomineerden zal de film eind juni binnen een speciale sectie voorgesteld worden in Karlovy Vary.

Het Karlovy Vary International Film Festival wordt gezien als een van de belangrijkste filmfestivals ter wereld. Het programmaonderdeel Variety’s 10 Euro Directors to Watch, eerder bekend onder de naam Variety’s Critics Choice, is in het leven geroepen door executive editor Steven Gaydos om jonge Europese talenten in de spotlight te zetten en wordt dit jaar voor de 16e keer gehouden.
De ontmaagding van Eva van End kwam begin dit jaar uit in de Nederlandse bioscopen en is een groot succes op de internationale filmfestivals. De film ging in première tijdens het Toronto International Film Festival, was daarna te zien op het International Film Festival Rotterdam en reist momenteel de hele wereld over.
De Amerikaanse distributeur Film Movement brengt De ontmaagding van Eva van End in september 2013 uit in de Amerikaanse bioscopen.

De ontmaagding van Eva van End is geproduceerd door Pupkin Film (Feuten, Bellicher: Cel, Doodslag, Van God Los – de serie) in coproductie met de AVRO en werd gemaakt in het kader van De Oversteek, een filmproject van het Nederlands Filmfonds, het Mediafonds en CoBO dat jonge talentvolle filmregisseurs de kans geeft om een bioscoopfilm te maken.