web analytics

‘Mijn Vader is een Detective’ naar het buitenland

Reacties zijn gesloten

Beide avonturen uit de familiefilmreeks Mijn Vader is een Detective zijn de komende maanden geselecteerd voor competitie op gerenommeerde internationale filmfestivals. In april gaat de eerste film, Het Geheimzinnige Forteiland, in competitie op het Vittorio Veneto Film Festival in Italië. Daarna volgt de Russische première van het 2de avontuur uit de reeks, De Wet van 3, op het internationale DetectiveFEST in Moskou waar de film inmiddels drie nominaties in de wacht heeft gesleept (Best Film, Best Hero-Cees Geel, Best Antihero-Willeke van Ammelrooy), en vervolgens gaat deze in competitie op het Showcomotion Young People’s Film Festival in Sheffield (UK).

Mijn Vader is een Detective is een spannende en grappige jeugd/familiefilmreeks waarin de vrienden Sam, Sterre en Ortwin, zaken oplossen met Sams vader, Max. Hierdoor belanden ze telkens weer in een nieuw avontuur. Gedurende de reeks groeiend de kids op tot zelfbewuste jongeren en wordt Max steeds handiger in het alleenstaande vaderschap. Zelfs zijn ex-vrouw begint hem steeds meer te waarderen, al blijft ze het werk van Max maar gevaarlijk vinden.

Cees Geel speelt de hoofdrol van Detective Max en de hoofdrollen van de jeugdige cast worden vertolkt door Tjeerd Melchers, Jasmin Pasteuning, Rick Mackenbach en Tara Hetharia. Overige vaste cast wordt vertolkt door Ellen ten Damme, als de ex-vrouw van Max, en Beau van Erven Dorens, als de vader van Ortwin.

Regie is in handen van Will Wissink  en de scenario’s worden geschreven door Zebi Damen. De filmreeks wordt geproduceerd door A’dam Films in coproductie met TROS met een financiële bijdrage van het CoBO.  De derde speelfilm genaamd ‘De Competitie’ wordt dit jaar in de bioscopen uitgebracht door A-Film. De film speelt zich af tegen de achtergrond van een Poptalent TV Show en heeft als motto: ‘Hoe ver ga jij om te winnen?’ De eerste twee speelfilms zijn nu verkrijgbaar op DVD.