web analytics

Mike van Diem en Joram Lursen krijgen steun Filmfonds

Reacties zijn gesloten

Het Nederlands Filmfonds investeert in zes nieuwe speelfilms, waaronder Het Verlangen van Joram Lursen en De Surprise van Mike van Diem.

Het Verlangen krijgt € 380.000 realiseringsbijdrage op advies van de commercieel intendant

Regie: Joram Lürsen
Scenario: Frank Ketelaar
Productie: Topkapi Films
Genre: Comedy

Logline: Uitgevers duo laat onontwikkelde, maar zeer aantrekkelijke vrouw van rol wisselen met een onooglijke, stotterende auteur. Zij zal – met het oog op de media – doorgaan voor de schrijfster van zijn literaire meesterwerk. De truc werkt; het boek wordt zowel artistiek als zakelijk een megasucces, maar de aanvankelijke overeenstemming tussen alle partijen slaat om in een bittere strijd om erkenning.

Zurich krijgt € 450.000 realiseringsbijdrage op advies van de artistiek intendant

Regie: Sacha Polak
Scenario: Helena van der Meulen
Productie: Viking Film
Genre: Drama

Logline: Door het verongelukken van haar grote liefde Boris, een innemende vrachtwagenchauffeur, ontdekt Luna (36) dat hij een dubbelleven leidde met een tweede gezin. Worstelend met heftige en tegenstrijdige gevoelens is ze niet in staat te rouwen. In haar ontreddering kan ze de aanblik van hun dochtertje Pien – vleesgeworden bewijs van zowel liefde als leugen – steeds minder verdragen. Ze komt in een impuls tot een haast onvergeeflijke daad, waarna een zwerftocht vol woede, verdriet en berouw volgt.

Our Sun krijgt € 400.000 realiseringsbijdrage op advies van de artistiek intendant

Regie en scenario: Joost van Ginkel
Productie: Bastide Films
Genre: Drama
Logline: Our Sun is een mozaïekfilm over vijf sterke individuen die worstelen met de donkere kanten van hun, al dan niet vrijwillige, verhuizing naar Amsterdam, maar kiezen om te vechten voor een betere toekomst met nieuwe dromen.

Onder het hart krijgt € 400.000 realiseringsbijdrage op advies van de commissie speelfilm

Regie: Nicole van Kilsdonk
Scenario: Peer Wittenbols
Productie: Waterland Film
Genre: psychologisch drama

Logline: De 37-jarige Masha krijgt een liefdesrelatie met Luuk, vader van twee kinderen en net gescheiden. Niets lijkt hen in de weg te staan, totdat Luuk plots ongeneeslijk ziek is en Masha opeens ‘statusloos’ blijkt. De ex van Luuk en zijn kinderen willen ook voor hem zorgen en claimen hem. Een schrijnende liefde waarin alle verhoudingen opnieuw moeten worden onderzocht.

Onderstroom krijgt € 450.000 realiseringsbijdrage op advies van de commissie speelfilm

Regie: Simone van Dusseldorp

Scenaristen: Simone van Dusseldorp, Willem Capteyn
Productie: Topkapi Films B.V.
Genre: psychologisch drama

Logline: Stella en haar moeder leven langs elkaar heen. Als haar kleine zus Donna nieuwsgierig wordt naar het verleden, sluit haar moeder zich hiervoor af en gaat Stella de strijd aan.

De Surprise krijgt € 450.000 realiseringsbijdrage op advies van de commissie speelfilm

Regie: Mike van Diem
Screenstory: Mike van Diem en Karen van Holst Pellekaan
Scenario: Mike van Diem
Scenariobijdrage: Mieke de Jong
Productie: Isabella Films
Genre: Romantische komedie met een zwart randje

Logline: Een excentrieke multimiljonair sluit een overeenkomst om zichzelf naar de andere wereld te laten helpen. Bij het uitzoeken van zijn doodskist ontmoet hij een jonge vrouw die precies hetzelfde contract heeft getekend. Als de twee op elkaar verliefd worden, willen ze onder de deal uit en raken ze in grote problemen.