web analytics

‘Milo’ in wereldpremière in Giffoni

Reacties zijn gesloten

Het speelfilmdebuut Milo van Berend en Roel Boorsma is geselecteerd voor de 42ste editie van het Giffoni Filmfestival in Italië (14 t/m 24 juli). Dit festival is speciaal gericht op jeugdfilms met als thema van dit jaar ‘happiness’. Milo beleeft zijn wereldpremière in Giffoni op 23 juli in aanwezigheid van de regisseurs. De gebroeders Boorsma zijn samen met scenariste Heather Imani tevens verantwoordelijk voor het scenario. De productie is in handen van de Nederlandse producent Fu Works (Süskind; Zwartboek) en de Ierse producent Samson Film (Once; Abduction Club).  Benelux Film Distributors zal de film naar verwachting in het najaar distribueren.

Milo (10) lijdt aan een zeldzame genetische afwijking, maar is zich hier niet van bewust. Hij wordt  onder strikte controle gehouden door zijn neurotische ouders: die zijn genante afwijking koste wat het kost voor hemzelf en de buitenwereld verborgen houden. Een mislukte kidnapping, een bijzondere vriendschap en een gewelddadige confrontatie, dwingen Milo en zijn ouders om de imperfecties in hun levens te omarmen.

De internationale cast bestaat uit de 12-jarige debutant Lorcan Bonner, Graham Stewart (Hunger), Jer O’Leary (My Left Foot; The Field; In America), Laura Vasiliu (Cannes 2007 winnaar4 months; 3 weeks; 2 days; Il Resto Della notte), Charlotte Bradley (About Adam) en de Nederlandse Dolf de Vries (Zwartboek; Soldaat van Oranje).

Milo is het speelfilmdebuut van Berend en Roel Boorsma. Ze regisseerden eerder de NPS KortBrat. Ze werkten in het verleden aan diverse commercials zoals voor Heineken, Coca Cola en MTV. Op het Nederlands Filmfestival 2007 in Utrecht won Milo de Kodak NPP Development award en in zowel Utrecht als tijdens de filmmarkt op het Internationaal Film Festival Rotterdam kreeg het project veel aandacht van internationale partijen. Vanwege het karakter van de film is voor een coproductie met het Ierse Samson Film gekozen. Nederlands-Ierse coproducties bleken al eerder succesvol: Nothing Personal werd in 2009 geselecteerd door tientallen internationale festivals, werd aan 16 landen verkocht, won vele prijzen waaronder vier Gouden Kalveren, en trok in Nederland 70.000 bioscoopbezoekers.

De productie is in handen van San Fu Maltha (Fu Works), Martina Niland en David Collins (Samson Film) in coproductie met Belgische producent A Private View. Samson Films film Once(2007) won zowel prijzen op het Sundance Festival als de Academy Awards. Samson Films’ film Once (2007) won prijzen op het Sundance Festival en bij de Academy Awards. Dit jaar won Snap de award voor Beste Film en Beste Regisseur bij de Critics Circle Awards tijdens het Dublin Film Festival. Milo komt tot stand met steun van het Nederlands Fonds voor de Film, de Suppletieregeling, het Ierse Film Fonds, de Ierse Tax Shelter en Mollywood is verantwoordelijk voor de Belgische Tax Shelter.