web analytics

‘Mimoun’ wint in Frankfurt

Reacties zijn gesloten

De jeugdfilm Mimoun van regisseuse Tallulah Schwab is afgelopen weekend op een groot kinderfilmfestival in Frankfurt in de prijzen gevallen. De jury bekroonde het drama met de prijs voor beste kortfilm van het jaar. Aan de onderscheiding is een geldbedrag van drieduizend euro verbonden.

De twaalfjarige Mimoun groeit op in de Haagse Schilderswijk. Zijn alleenstaande moeder werkt hard om haar drie zoons te verzorgen, maar de opvoeding valt haar zwaar. Zo probeert ze met alle macht Mimoun weg te houden van zijn criminele oudere broer Ab. Wanneer Mimoun aan geld wil komen voor een bijzonder Valentijnscadeau voor klasgenootje Soraya, dreigt hij toch te worden meegesleurd in Abs wereld. Een spannende jeugdfilm over foute verlokkingen en echte verliefdheid.

Mimoun is momenteel ook te zien op het Nederlands Film Festival, zal later dit jaar te zien zijn op Cinekid en is door de eerste selectieronde voor de Emmy Awards heen. Schwab is momenteel bezig met haar eerste bioscoopfilm (Dorsvloer vol Confetti), welke volgend jaar te zien moet zijn.