web analytics

Mischa Kamp maakt ‘Kind van de Onderwereld’

Reacties zijn gesloten

Productiemaatschappij Stetz Film verfilmt het boek ‘Kind van de onderwereld’ van Claudia Schoemacher. In deze autobiografie beschrijft Schoemacher openhartig haar roerige jeugd met een vader die in criminele Amsterdamse kringen verkeert. Als Claudia veertien is en nietsvermoedend op school zit, wordt haar vader na een schietpartij opgepakt en in de Bijlmerbajes vastgezet. Van de televisieserie die zij maakte over kinderen van gedetineerden Je ouders in de lik, was deze week de laatste aflevering te zien. De film Kind van de onderwereld wordt een volwassen film, geregisseerd door Micha Kamp, bekend van Het paard van Sinterklaas en Tony 10. De opnames voor de film starten in 2013.

Claudia Schoemacher: “Als veertienjarige werd ik op heftige wijze geconfronteerd met de gevolgen van mijn vaders gok- en cokeverslaving, met als dieptepunt de schietpartij waar hij bij betrokken raakte en ik later door een arrestatieteam met twee getrokken pistolen van mijn bed werd gelicht. Ik ben er erg trots op dat, na het boek en het televisieprogramma, er nu een film komt over mijn levensverhaal. Ik denk dat het ware verhaal spannend genoeg is voor een speelfilm zonder het te hoeven aandikken.”

Kind van de onderwereld, de film vertelt het verhaal van de veertienjarige Claudia. Wanneer zij voor het eerst haar charmante, extravagante Italiaanse vader leert kennen, neemt ze het moeilijke besluit om haar zusjes en moeder achter te laten en bij hem in te trekken. Wat begint als een avontuur, in de spannende arena van de Amsterdamse onderwereld in de jaren tachtig loopt bijna uit de hand als Claudia geconfronteerd wordt met de criminele zaken van deze gulle, maar ook niet al te betrouwbare beroepsgokker. En zo wordt ze op een hardhandige manier volwassen.

Claudia Schoemacher
Het autobiografisch boek ‘Kind van de onderwereld’ verscheen in mei 2010 en deed veel stof opwaaien. Claudia Schoemacher (1970) vertelt openhartig hoe zij als veertienjarige geconfronteerd werd met een arrestatieteam en haar vader in de gevangenis zag belanden. Verdriet, gemis en schaamte kenmerkten haar jeugd. Claudia schreef dit boek niet alleen om kinderen van gedetineerden een hart onder de riem te steken, maar ook vooral om het taboe rondom detentie te doorbreken. Dat doet zij ook in het televisieprogramma Je ouders in de lik. Claudia Schoemacher is getrouwd met cosmetisch arts Robert Schoemacher.

Stetz Film
Stetz Film, producenten Joram Willink (Shouf shouf habibi!, Bolletjes Blues), Piet-Harm Sterk en Jan-Willem Wirtz, stelt zich ten doel opvallende, intrigerende verhalen te vertellen over echte mensen die zich bewegen in een steeds sneller veranderende wereld. Toegankelijke films die de kijker persoonlijk raken, die ogen openen en die beklijven. Films met maatschappelijke relevantie, geworteld in de hedendaagse, Nederlandse cultuur. Eerder produceerden zij onder andere Oom Henk en Sekjoeritie.