web analytics

Mogelijk nieuwe versie 'De Zevensprong'

Reacties zijn gesloten

Producent Armada bereidt momenteel de verfilming van het boek De Zevensprong van Tonke Dragt voor. Na De Brief voor de Koning wordt dit de tweede Dragt-film voor de producent. Lemming Film zou benaderd zijn de film mede te produceren.

De Zevensprong werd begin jaren tachtig al eerder verfilmd in een twaalfdelige jeugdserie voor de NCRV, uitgezonden in 1982. Onder regie van Karst van der Meulen werd het een van Nederlands meest succesvolste en populairste jeugdseries ooit. De hoofdrollen werden destijds gespeeld door schoolkinderen, Peter Bos, Joost Prinsen, Ferd Hugas en Cor van Rijn. De Zevensprong verhaalt over de spannende avonturen van Meester Frans van der Steg. 

Meester Frans vertelt zijn leerlingen iedere dag spannende verhalen waarin hijzelf de hoofdrol speelt als Frans de Rode (vanwege zijn rode haar). Op een dag weet hij niets te verzinnen en zegt dat hij een belangrijke brief verwacht. Tot zijn eigen verbazing krijgt hij die avond écht een geheimzinnige brief thuisgestuurd, ondertekend door ‘Gr… Gr…’. Frans gaat op onderzoek uit en zijn leerlingen leven allemaal met hem mee. Zoals in de brief werd gevraagd laat Frans zich door een koetsier ophalen om naar het kasteel van de onbekende afzender te gaan. Maar onderweg krijgt Frans ruzie met de koetsier. Hij stapt uit de koets op een open plek in het bos: De Zevensprong. En daar begint een spannend avontuur vol mysterieuze gebeurtenissen.

Wie de film gaat regisseren en wie de hoofdrollen gaan spelen is nog niet bekend.

 

Een gedachte over “Mogelijk nieuwe versie 'De Zevensprong'

  1. Dat zou heel mooi kunnen worden een remake met de moderne technieken van vandaag , de huidige film is ook mooi maar ietwat traag met deze tijd vergeleken hier bedoel ik niets kwaad mee het was een andere tijd
    maar ik zie het al helemaal voor me, hopelijk worden de huidige locaties in Overijsel daar ook weer voor gebruikt als o.a. Het kasteel in Ruurlo.
    Ik wens de producent veel succes.
    Er is ook een fansite van de Zevensprong dit is niet mijn website !
    http://www.de-zevensprong.net

Reacties zijn gesloten.