web analytics

‘Monsterpop’ wint Time Capsule Award

Reacties zijn gesloten

Ook dit jaar ontving Imagine uit alle hoeken van het land fantastische inzendingen die streden om de Time Capsule Award – de prijs voor de 30 seconden durende, beste alternatieve Imagine trailer. Alle 13 inzendingen waren net zo divers, kleurrijk, surreëel, sfeervol of fantasierijk als het festival zelf.

De jury bestond uit festivaldirecteur Chris Oosterom en site & socialmedia-redacteur Anton Damen. Op woensdagmiddag 10 april vond om 17.15 uur de uitreiking plaats in EYE2 en werd de Time Capsule Award uitgereikt aan Monsterpop van Boriz Baatsen. Hij ontvangt, naast de award, ook kaartjes voor de slotfilm 2013 en de openingsfilm 2014.

Monsterpop was een groepsprojekt van Boriz Baatsen en drie andere animatoren: Niels Dekker(tevens winnaar van de Méliès voor korte film tijdens Imagine 2012), Natali Voorthuis en Danne Bakker. Sinds kort werken de vier samen binnen een creatief collectief (www.feedthehorse.com). Na een week brainstormen maakten zij binnen drie weken het prijswinnende filmpje.

Uit het juryrapport: ‘Het winnende filmpje viel ons op door zijn veelkleurigheid en speelsheid. In een kleurrijk ensemble van fantastische wezens, sommige herkenbaar, andere louter fantasie, geeft de maker de essentie van de festivalbeleving weer. Het filmpje getuigt bovendien van liefde voor het festival en zijn bezoekers. Tot slot wordt de visuele veelzijdigheid ondersteund door een frisse, goedgekozen soundtrack.’

Waardering vanuit het publiek was er voor Tree of Flesh van de Heyl Brothers. Deze trailer had de meeste opgestoken duimpjes op YouTube en de meeste stemmen via de Imagine-site en – facebookpagina. De publieksfavoriet ontving een certificaat, en tevens kaartjes voor de slotfilm en openingsfilm van 2014. De Heyl Brothers zijn filmmakers Justin en Joël Heyl, beiden afgestudeerd aan de HKU en hebben sinds 2007 hun eigen bedrijf Action Reaction Productions.

Beide films zullen tijdens de slotavond op 17 april worden vertoond.

Een eervolle vermelding ging naar Cinema, van Jan-Jaap van Dijk. Cinema kreeg via Facebook de meeste ‘likes’.

De Time Capsule Award 2013 werd, evenals voorgaande jaren, ontworpen en uitgevoerd door kunstenaar Thijs Ouwehand van Studio Thijzer.