web analytics

MovieSquad Junior jury kiest voor ‘Het Geheim’

Reacties zijn gesloten
Tijdens de Kidsbios van 28 september werd bekend dat de MovieSquad kinderjury (8-10 jaar) van het Nederlands Film Festival Het Geheim (2010) van Joram Lürsen tot winnaar van de MovieSquad NFF Junior Award 2011 heeft uitgeroepen.
 
De MovieSquad Juniorjury (8-10 jaar) bestond dit jaar uit Berend, Dore, Irvana, Janneke en Pieter. Behalve de winnende film discussieerden zij ook over De sterkste Man van Nederland van Mark de Cloe (2011) en Mijn Opa de Bankrover van Ineke Houtman (2011). Ook stapten ze in de wereld van Annie M.G. Schmidt en kregen een kijkje achter de schermen. Zo beleefden ze het festival van binnenuit.
 
De keuze van de MovieSquad Juniorjury viel uiteindelijk op Het Geheim (2010) van de regisseur Joram Lürsen.

Uit het juryrapport:
‘Dit is een hele leuke film met mooie special effects en goede acteurs, vooral de goochelaar Daan Schuurmans speelde erg goed. De juryleden kenden deze film al wel, maar toch blijft deze film erg leuk om naar te kijken.’

MovieSquad, een initiatief van EYE Film Instituut Nederland, is de jongerenjury van de diverse filmfestivals in Nederland. De juryleden bekijken een omvangrijke selectie festivalfilms; de film die hun het best bevalt krijgt de MovieSquad Award uitgereikt. Deze film maakt tevens kans opgenomen te worden in een van de filmeducatieve programma’s van EYE, zoals MovieZone (http://www.moviezone.nl/). De MovieSquad Jongerenjury koos gisteren 170Hz tot beste film.